Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde FSC (Forest Stewardship Council) sürdürülebilir orman yönetimi konusunda eğitim çalışmalarına devam ediliyor.
Bu kapsamda Fethiye ve Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüklerinde FSC Sertifikasyon Çalışmaları çerçevesinde “Güvenli Odun Üretim Teknikleri ve Odun Üretiminde Hayatta Kalmak İçin 100 Altın Kural” Eğitimi yapıldı. 13 ve 14 Aralık tarihlerinde yapılan ve 2 gün süren eğitimler sonunda 450 katılımcıya sertifika verildi.
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Fethiye ve Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüklerinde 13-14 Aralık tarihlerinde “Güvenli Odun Üretim Teknikleri ve Odun Üretiminde Hayatta Kalmak İçin 100 Altın Kural” konulu eğitim düzenlendi. Eğitim İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muvaffak Osman Engür tarafından verildi. Oldukça talep gören eğitime Fethiye’de 240, Köyceğiz’de 210 orman çalışanı katıldı. İşletme Pazarlama Şube Müdürü Mehmet Egeli, İşletme yöneticileri ve şeflerinin de bulunduğu eğitim Fethiye ve Köyceğiz’de FSC Sertifikasyon Sistemindeki zorunlu ve tazeleyici eğitimler kapsamında yapıldı.
Fethiye ve Köyceğiz’de düzenlenen eğitimlere ilgili Orman İşletme Müdürleri, İletme Müdür Yardımcıları ve İşletme Şefleri de katıldı. Orman Kooperatiflerinde kesim işleri yapan vatandaşlar kesim öncesi, kesim esnası ve kesim sonrasında uyulması gereken konularda önce teorik ardından da uygulamalı eğitim aldı. İşletme Pazarlama Şube Müdürü Mehmet Egeli koordinesinde yapılan iş güvenliği eğitimine katılan 450 orman köylüsüne sertifika verildi.
Yrd. Doç. Dr. Muvaffak Osman Engür eğitimlerle ilgili olarak, “Yaptığımız eğitimin 2 ana amacı bulunmaktadır. Birinci amacımız ağaç devirme, dal temizleme, boylama yanında taşıma, sürütme ve depolama alanlarında tehlikelere ve risklere karşı orman çalışanlarını daha duyarlı hale getirmek. İkinci amacımız ise odun üretiminde güvenli davranışlar, güvenlik kuralları ve önlemleri hakkında çalışanları bilgilendirmek ve bilinçlendirmek. Bunun yanında ormancılık çalışmalarında tehlikelere karşı koruyucu özelliği bulunan baret, vizör/gözlük, kulaklık, eldiven, testere korumalı pantolon, mont, çelik burunlu ve testere korumalı botlar, reflektörlü yelekler gibi kişisel koruyucu donanımın önemi, ne zaman ve nasıl kullanılması gerektiği konusunda orman çalışanlarımız bilgilendirilmiştir” şeklinde konuştu.
Tam gün süren eğitimlerde yazılı bilgiler, resimler, videolar, gerçek vakaların yansıtılması yanında kesim teorisini yansıtan gerçek bir gösteride yapıldı. İşletme Pazarlama Şube Müdürü Mehmet Egeli, konuyla ilgili eğitimlerin ileriki süreçte de devam edeceğini söyledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz