Fethiye’de 36 bin öğrenci ders başı yaptı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 2011–2012 eğitim öğretim yılı, 36 bin öğrenci için çalan ders zili ile...

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 2011–2012 eğitim öğretim yılı, 36 bin öğrenci için çalan ders zili ile başladı.
Yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Fethiye Yusuf İzzet Gökçe İlköğretim Okulu’nda bir tören düzenlendi.
Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, öğretmen ve velilerin katıldığı tören, 5’nci sınıf öğrencilerinin yeni gelen öğrencilere çiçek vermesi ile başladı.
Şiirlerin okunduğu törende ilçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin de bir konuşma yaptı. 2011–2012 eğitim öğretim döneminin sorunsuz bir şekilde başladığını söyleyen Gültekin, çalan ilk zille birlikte Fethiye’de 65 bin öğrencinin ders başı yaptığını belirtti.
Fethiye’de öğretmen açığının bulunmadığını vurgulayan Yüksel Gültekin, “Bu yıl 3 bin 189 birinci sınıf öğrencimiz bulunmaktadır. Geçen yıla göre 250 öğrencimiz artmıştır. Şu an öğretmen açığımız bulunmamaktadır. Okul öncesi eğitim için 20’ye yakın öğretmen alacağız. Şimdi bunun hazırlıklarını yapıyoruz. Okullarımız teknolojik açıdan donatılmıştır. Şu an bir sorunumuz yoktur.” dedi.
Eğitim-öğretim yılının ilk yarısı 20 Ocak’ta çalacak son zille başlayacak. Öğrenciler yarıyıl tatilinin ardından 6 Şubat'ta ders başı yapacak. 2011–2012 eğitim öğretim yılı ise 8 Haziran 2012 Cuma günü verilecek karnelerin ardından son bulacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz