Fethiye'de Bilgisayar Destekli Harita Çizim Kursu Tamamlandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile İş-Kur Muğla İl Müdürlüğü işbirliğinde Fethiye Endüstri Meslek Lisesi’nde...

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile İş-Kur Muğla İl Müdürlüğü işbirliğinde Fethiye Endüstri Meslek Lisesi’nde gerçekleştirilen Bilgisayar Destekli Harita Çizim Kursu’nu tamamlayan 14 kursiyere sertifikaları AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa’nın katıldığı törende sunuldu.

Muğla Milletvekili Ali Boğa, İş-Kur Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Gavcar, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, FTSO Başkanı Akif Arıcan, yönetim kurulu üyeleri ile kursiyerler katıldı.

Reklam
Reklam

57 gün üzerinden 450 saatlik kursa katılan kursiyerlerin 8 Ocak-28 Şubat 2013 tarihleri arasında staja alınacağı ve bu süreçte günlük 25 TL cep harçlığı alacakları da bildirildi.

Törende Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa ve İş-Kur Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli birer konuşma yaptılar.

Törende konuşan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, “Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile İş-Kur Muğla İl Müdürlüğü işbirliğinde Fethiye Endüstri Meslek Lisesi’nde gerçekleştirilen Bilgisayar Destekli Harita Çizim Kursu geçtiğimiz günlerde sona erdi. 14 kursiyer bu eğitim çalışmasına katıldı. 40 kişi kontenjanlı ön büro ve ön muhasebe kurslarına 300 civarında başvuru oldu. Bu da ilçemizdeki işsizliğin bir göstergesidir. Bizim amacımız gençleri iş ve meslek sahibi yapmak” dedi.

İş-Kur Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli de, “Bugün eğitim süreçlerinin tamamlandığı gündür. Hocalarımızın, öğrencilerimizin emeklerinin sertifikaları ile taçlandığı gündür. Biz bu eğitim sürecine bir sacayağı olarak destek verdik. Bundan ne kadar mutluluk duysak azdır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa ise, “Kapısı ve gönlü açık bir il müdürümüz var. Geçen yıl sözünü verdiğimiz işletme fakültesini ilçemize kazandırdık. Önümüzdeki yıl fakültemiz öğrenci almaya başlayacak. İl müdürlerimiz ile belirli zamanlarda araya geliyoruz. Hepsinin amacı Muğla’ya hizmet etmektir. Bunun en açık örneği İş-Kur Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli. Şu zamana kadar yaptığı faaliyetler ortada. Türkiye’de işsizlik herkesin diline dolaşmış. Bu krizden dolayı işsizlik rakamında önemli düşüşler kaydettik. Aralık ayında bir değişme oldu bunun nedeni de turizm tesislerinin kapalı olması ve tarımın yapılamaması” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Fethiye Endüstri Meslek Lisesi Harita Tapu Kadastro Alan Şefi Taner Çalışkan yapılan kurs hakkında bilgiler aktardı. Kursiyerler adına yapılan konuşmasın ardından katılımcılara sertifikaları Muğla Milletvekili Ali Boğa, İş-Kur Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Gavcar, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, FTSO Başkanı Akif Arıcan, yönetim kurulu üyeleri tarafından takdim edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: