Fethiye'de Girdev Yaylası Sakinleri Yol Ve Elektriğe Kavuşuyor

Fethiye'de özellikle yaz aylarında vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Girdev Yaylası'na elektrik getirilmesi ve yollarının genişletilmesi...

Fethiye'de özellikle yaz aylarında vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Girdev Yaylası'na elektrik getirilmesi ve yollarının genişletilmesi için çalışmalar başlatıldı.

FETAB’ın büyük bölümünü üstlendiği yol çalışması ve elektrik götürülme çalışmalarını Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa yerinde inceledi. Seki beldesinden Girdev Yaylası'na giden güzergahtaki yol yapım çalışmasını ve elektrik geçirilmesi için yetkililerinin yaptığı çalışmaları yerinde inceleyerek ilgililerden bilgi alan AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, 2013 yılı yaz ayında Girdev Yaylası'ndaki vatandaşların elektriğe ve güzel bir ulaşım yoluna kavuşacaklarının müjdesini verdi. Boğa'ya incelemeleri sırasında Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Muğla İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sebahattin Avcı, AL Parti İl Başkan Yardımcısı Hüsrev San, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan ve Fethiye Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Osman Nuri Otgöz ile Kadıköy Belediye Başkanı Adem Ayat eşlik etti.

Reklam
Reklam

Girdev Yaylası'ndaki çalışmalar hakkında bilgi veren AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, “Girdev Yaylası, Fethiye’de ve bölgede çok önemli bir yayla. Potansiyeli büyük. Yıllardan bu tarafa çobanlarımızın zor şartlarda ulaşabildiği bir bölge. Burasının hem ulaşıma açılması hem de ekonomiye büyük katkı sağlaması açısından Girdev yaylasına ve burada bulunan balıklı göle ulaşabilmek için bu alanda elektrik ve yol çalışmamız devam ediyor. Medeniyetin iki önemli ayağı vardır. Bu yaylada su sıkıntısı yok. Yol ve elektrik sıkıntısı vardı. Bu kapsamda il özel İdare tarafından bir yol genişletme çalışması başlatıldı. Bu çalışmaya Fethiye Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanımız da büyük bir destek çıkarak burada çalışan iş makinelerinin yakıtlarını üstlendi. Şuanda yolumuzun büyük bir bölümü tamamlanmış durumda geriye kalan bölgede ise çalışmalar halen devam ediyor. Aynı zamanda Gerişburnu’ndan başlayan ve Girdev yaylasına kadar devam eden 10 kilometrelik mesafeye AYDEM yetkililerimiz tarafından 54 tane elektrik direğinin dikilmesi için yoğun bir şekilde çalışmalar devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yaz buradaki elektrik ve yol surunu ortadan kalkmış olacaktır. Arkadaşlarımız bir ay içerisinde enerji nakil hattına elektriği verecekler ve önümüzdeki yaz buraya gelen yaylacılarımız elektriğine kavuşmuş olacaklardır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz