Fethiye’de kavga eden pazarcılara 'tezgah kapatma' cezası

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, müşteri yüzünden kavga eden pazarcılara belediye ekiplerinden farklı bir ceza uygulanıyor. Fethiye...

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, müşteri yüzünden kavga eden pazarcılara belediye ekiplerinden farklı bir ceza uygulanıyor. Fethiye Belediyesi’nin encümeni tarafından alınan karar doğrultusunda, pazarcılara futbol maçlarındaki saha kapatma cezası gibi tezgah kapatma cezası veriliyor.
Fethiye’nin farklı bölgelerinde, farklı günlerde kurulan halk pazarları ilçe ekonomisinde büyük yer tutuyor. Fethiye Belediyesi, yabancı turistlerin tur otobüsleri ile getirildiği pazarlarda huzuru sağlamak için farklı uygulamalar hayata geçiriyor. Pazar denetimlerini aralıksız olarak gerçekleştiren belediye, huzuru bozan ve müşteriyi rahatsız eden pazarcılara ise tezgah kapatma cezası veriyor.
Futbol maçlarında sıkça duyulan ‘Saha Kapatma’ cezasına benzeyen ceza, encümen kararı ile alınıyor. Bu bağlamda, Foça Mahallesi’nde bulunan Günlükbaşı Semt Pazarı’nda müşteri kapmak için kavga eden iki pazarcı, 1 ile 3 hafta süreyle pazarcılıktan men ediliyor. Kapatılan pazarcı tezgahına şerit çekilerek güvenlik önlemi alınırken, vatandaşları uyaran bir de levha asılıyor.
Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, yaptıkları açıklamada, semt pazarlarının, insanların huzur içinde alışveriş yaptıkları mekanlar olduğuna dikkat çekti. Fethiye’de kurulan dört ayrı pazarın, ilçe halkı başta olmak üzere bölgede yaşayan yabancı misafirler tarafından da takdir edildiğinin altını çizen yetkililer, yapılan kontroller ve gelen şikayetler doğrultusunda, huzuru ve düzeni bozmaya çalışanlar hakkında cezai işlem uygulandığına dikkat çekiliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz