Fethiye’de Osmanlı Öğrenen 59 Kişi Sertifika Sahibi Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğretmen Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı işbirliği ile Fethiye’de de...

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğretmen Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı işbirliği ile Fethiye’de de açılan ‘Osmanlı Türkçesi İmlası Kursu’na katılan 96 kişiden başarılı olan 59 kişi sertifikalarına törenle kavuştu.

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde açılan Osmanlı Türkçesi İmlası kursuna katılan kursiyerler, 64 saatlik kursu tamamladılar. Haftanın 3 günü yapılan kursta 96 kişiden 59’u yapılan sınavı başararak, sertifika almaya hak kazandı. Eylül ayında açılacak 2. dönem kursu için 250 kişinin şimdiden kayıt yaptırdığı öğrenilirken, Osmanlı Türkçesi kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Koftu, Hayrat Vakfı Fethiye Temsilcisi Özkan Pala ve diğer ilgililer sundu.

Reklam
Reklam

Aralarında bayanların da yer aldığı kursiyerlere hitaben bir konuşma yapan Vakıf Başkanı Özkan Pala, Osmanlıca bilmenin önemini vurgulayarak, yeni dönem kurs için 250 kursiyerin şimdiden başvuruda bulunduğunu söyledi.

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Koftu da, “Osmanlıca kursuna böylesine talebin olacağını düşünmemiştim. Toplumumuzun açlığını gördüğümüz Osmanlıca kursunu yine açacağız. Ecdadımızın dilini öğretmek için fedakârlıktan kaçınmayacağız” dedi.

Kursiyerlerden Mevlüt Koç ve Neslihan Çalış ise “Milli kültür hazinemiz olan Osmanlı Türkçesi’ni mezar taşlarını ve dededen kalma tapu belgelerini okuyabilmek için öğrendik” dediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: