Fethiye'de su baskınları önlendi, trafiğe kapatılan cadde tartışılıyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşanan su baskınlarını önlemek amacıyla belediye tarafından 6 ay önce başlatılan çalışmaların...

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşanan su baskınlarını önlemek amacıyla belediye tarafından 6 ay önce başlatılan çalışmaların tamamlanmak üzere olduğu bildirildi. Yaz mevsimini inşaat halinde geçiren ve esnafın büyük tepkisini toplayan Dispanser Caddesi’yle ilgili olarak şimdi de trafik tartışması başladı. Belediye sokakları araç trafiğine kapatmaya hazırlanırken, bölge esnafı ise imza toplayarak sokağın trafiğe kapatılmamasını istedi.
Fethiye Belediyesi’nin her yağmur sonrasında ilçede oluşan su baskınlarının önüne geçmek için ilçenin en işlek caddelerinden biri olan Dispanser Caddesi’nde başlattığı çalışmalarda sona gelindi. Bölgede kurulan pompalı yağmur suyu hattı ile su baskınlarının önüne geçmeyi planlayan belediye, 6 ay önce başlattığı ‘Butik Şehir Projesi’ kapsamında çevre düzenlemesi yapıyor. Turizm sezonunu inşaat halinde geçiren cadde, yarın düzenlenecek törenle hizmete açılacak.
Fethiye Belediyesi yaptığı çevre düzenlemesi ile Dispanser Caddesi’ni trafiğe kapatılması yönünde çalışmalarını sürdürürken bölge esnafı belediye ile aynı görüşte değil. Dispanser Caddesi’nin araç trafiğine açık olması gerektiğini savunan esnaf, bölgede 3 büyük otelin bulunduğunu belirterek sokakların trafiğe kapatılmaya hazır olmadığı görüşünü savunuyor.
Taleplerini Dispanser Caddesi’nin geleceğini tartışmak için Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda dile getiren esnaf temsilcileri, imza kampanyası başlattı. İmza toplayan esnaf ve iş yeri sakinleri, Dispanser Sokağı'nın araç trafiğine açılmasını istedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz