Fethiye'deki Kaçak Göçmen Operasyonu

Fethiye'de İtalya'ya gitmeye çalışırken yakalanan kaçak göçmenlerle ilgili gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

Fethiye'de İtalya'ya gitmeye çalışırken yakalanan kaçak göçmenlerle ilgili gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekipleri tarafından dün İtalya'ya gitmeye çalışırken yakalanan 60 kaçak göçmen ile ilgili gözaltına alınan G.K. (32) ve S.G. (26) ile daha sonra mülteci gibi davranarak gizlendiği belirlenen A.Z. (41), sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece "İnsan ticareti yapmak" iddiasıyla tutuklandı.

Öte yandan Dalaman Jandarma Komutanlığı misafirhanesinde tutulan Afganistan, İran, Filistin ve Suriye uyruklu 60 göçmenin işlemlerinin de sürdüğü bildirildi. Kaçak göçmenlerin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edilmek üzere Muğla Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne gönderileceği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Fethiye'de dün tekne ile İtalya'ya gitmeye çalışan 60 kaçak göçmen yakalanmış, Göcek'e getirilen teknede yapılan aramada 51 Afganistan, 5 İran, 3 Filistin ve 1 Suriye uyruklu kaçak göçmen yakalanmıştı. Göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla S.G. (26) ve G.K. (32) ile daha sonra A.Z. (41) gözaltına alınmıştı.

Muhabir: Osman Akça / Güç Gönel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: