Fethiye'ye Teknopark Kuruluyor

Muğla Üniversitesi Fethiye'ye teknopark kuracak. Teknoparkın bu yıl içerisinde faaliyete geçirilmesi hedefleniyor.Katma değeri yüksek üretimin...

Muğla Üniversitesi Fethiye'ye teknopark kuracak. Teknoparkın bu yıl içerisinde faaliyete geçirilmesi hedefleniyor.

Katma değeri yüksek üretimin artırılması ve sanayide yenilikçiliğin sağlanması için dünya genelinde büyük önem verilen teknoparklar, Türkiye için de yükselen değer olmaya başladı. Türkiye'deki üniversiteleri sanayicilerle buluşturan teknoparklar kervanına katılan Muğla Üniversitesi de 3 adet teknopark kurulacak. Teknoparklardan bir tanesinin Fethiye'de oluşturulması için başlatılan çalışmalar sonuç verdi. Muğla Üniversitesi'nden gelen görevliler, harita mühendisi Ercan Çınaroğlu ile Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ı ziyaret ederek konuyla ilgili bilgi alış verişinde bulundu.

Reklam
Reklam

Teknoparkın kurucu heyeti arsında yer alan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Başkanı Akif Arıcan, bilginin sanayiyle buluşmasını sağlayacak teknoparkın faaliyete girmesinin bölge açısından çok önemli olduğunu söyledi.

İlçedeki kurum ve kuruluşların üzerine düşen görevi yaparak Fethiye teknoparkının bir an önce faaliyete geçirilmesi gerektiğini söyleyen Arıcan, şöyle konuştu: "Teknoloji geliştirme bölgeleri olan teknoparkın, ilçemizde özellikle tarımsal üretim ve turizmde yaşanan sorunların çözümünde büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. İhracata yönelik istenilen ürünlerin kalite ve veriminin yükseltilmesi amacıyla araştırma yapılabilecek. Bu kapsamda Ar-Ge’ye para harcayamayan şirketler ciddi avantaja sahip olacaklar. Teknopark için arazi araştırması devam ederken, Karaçulha’da bulunan Hal Birliği alanının yanında yer alması planlanıyor."

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık da Fethiye’nin Muğla ve üniversiteye uzak olduğunu belirterek, teknoparkın kurulmasının bu anlamda çok önemli olduğunu söyledi. Çalık, bilgi ve teknolojiyi iş dünyasıyla buluşturan Teknoparkın bölgeye hareket getireceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: