Fethullah Gülen'in inanılmaz fotoğrafları!

Fethullah Gülen, 15 Temmuz darbesinin yıldönümüne birkaç gün kala Reuters'a konuştu. Kanada'ya taşınacağı iddialarını yalanlayan Gülen, "Ben bir darbeyi ya da benzer bir hareketi asla desteklemedim" sözleriyle inkar eden tutumunu sürdürdü. Öte yandan Reuters'ın geçtiği fotoğraflarda Fethullah Gülen'in bir hayli kötü olduğu gözlendi. Fethullah Gülen ABD radyosu NPR'a ise, "Son yıllarımı yaşıyorum" dedi.

Fethullah Gülen, ikamet ettiği ABD'den kaçmayı düşünmediğini ve eğer Amerikan makamları Ankara'nın hakkındaki iade talebini kabul ederlerse buna razı olacağını söyledi.

KANADA İDDİASINI YALANLADI

Pennsylvania eyaletinin Pocono Mountains bölgesinde yaşadığı görkemli malikanede Reuters'e açıklama yapan Gülen, Türkiye'ye iade edilmemek için ABD'yi terk ederek Kanada'ya gideceği yolundaki söylentiler için, "Bu rivayetler katiyen doğru değil" dedi. Gülen, "Ben bir darbeyi ya da benzer bir hareketi asla desteklemedim" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin iade talebi konusunda ABD tarafında fazla bir ilerleme görülmüyor. Amerikalı yetkililer, Erdoğan'ın Başkan Donald Trump'la görüşmesinde bu konuyu gündeme getirmiş olmasına rağmen, Türkiye'nin henüz ABD adalet bakanlığını harekete geçmeye ikna edecek belge sunmadığını söylüyorlar.

Gülen'in, insani ve dini bir hareket olarak nitelediği cemaati, dünyanın pek çok ülkesinde kendileriyle bağlantılı okul ve ticari şirket eliyle faaliyet gösteriyor. Gülen 1999 yılından bu yana kendi isteğiyle gittiği Pennsylvania eyaletinde yaşıyor. Gülen cemaati, 15 Temmuz darbe girişiminden iki ay önce Milli Güvenlik Kurulu tarafından "terör örgütü" olarak tanımlanmıştı. O tarihten bu yana Gülen, siyaset sahnesinde giderek marjinal bir konuma kaydı.

Darbe girişiminin ardından Türkiye'nin Gülen taraftarlarına yönelik olduğunu söylediği geniş çaplı bir temizlik hareketi başlatıldı. Bu operasyonlarda 50,000 kadar kişi tutuklandı ve içinde yargıçlar, öğretmenler gibi kamu görevlilerinin bulunduğu 150,000 kişi görevlerinden uzaklaştırıldı.

Reklam
Reklam

Gülen Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı yetkilerinin artırılmasına ve bazı medya organlarının kapatılmasına değinerek, bu davranışları "diktatörlüğe" benzetti. Trump ve Avrupa hükümetlerinden Türkiye'de siyasi özgürlüklerin kısıtlanmasına son verilmesi için destek olmalarını istedi.

Muhalifleri Gülen'i ve cemaatini onlarca yıldır süren çabalarla, modern Türk cumhuriyetinin temellerini yıkmaya çalışmakla suçluyor.

Gülen, "Hizmet" adını verdiği hareketinin ılımlı İslam tarzını yaymayı amaçladığını ve bunun Batılı eğitim, serbest piyasalar ve dinler arası iletişimi öngördüğünü söyledi.

Ancak Gülen artık Türkiye'de yalnızlığa itilmiş, Erdoğan yanlılarının aşağıladığı ve Erdoğan muhaliflerinin bile büyük bölümünün dışladığı bir kişilik.

Gülen ABD'li radyo kanalı NPR’den Robert Siegel’e bir mülakat verdi. Gülen bu konuşmasında ise, "Son yıllarımı yaşıyorum" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: