Fetö Mağduru Müdürün Hukuk Mücadelesi

Ali Ekber ŞEN/ MERSİN, Mersin Emniyet Müdür yardımcılığı görevini yürüten Ali Doğan, 2010'da komisyon üyesi olduğu Mersin Polis Meslek Eğitim

Ali Ekber ŞEN/ MERSİN, Mersin Emniyet Müdür yardımcılığı görevini yürüten Ali Doğan, 2010'da komisyon üyesi olduğu Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde yapılan polis alım sınavlarında komisyonda görev aldı.
KOMİSYONA LİSTE DAYATMASI
İddiasına göre sınav devam ederken, komisyondan 3 kişi, kendilerine ulaştırılan listeyi komisyona dayatıp, sınavı kazanmalarının sağlanmasını istedi. Kendisinin de dahil olduğu komisyonu terk eden bazı üyeler, eleme gerekçelerinin kendi önlerine konulması durumunda komisyona devam edecekleri önerisi kabul görünce, görevlerine devam ederek, sınavda FETÖ mensuplarınca hazırlanan listeyi geçirmeden sınav yapılmasına olanak sağladı.
SÜRGÜN FURYASI BAŞLADI
Müdür Doğan, iddiaya göre FETÖ mensubu müdürlerin sınavda usulsüzlüklerine karşı çıktığı için 'sürgün' edilip Hakkâri’ye gönderilince, İdare Mahkemesi'ne açtığı davayı kazanarak Mersin'e yeniden döndü. Ancak eski görevi yerine Polis Meslek Eğitim Merkezi'ne öğretmen emniyet müdürü olarak atandı. 2015'te ise Bilecik Polis Meslek Lisesi'ne öğretmen müdür olarak atandı. Bu atamasının da hukuksuz olduğu iddiasıyla açtığı davayı kazanan Müdür Doğan, yaklaşık bir ay önce Mersin'e Müdür Yardımcısı olarak eski görevine atandı.
Ancak bu kez de 'yanlış ve olumsuz bilgileri, ilgisiz ve yetkisiz kişilerle konuştuğu' gerekçesiyle idari soruşturma geçirdi, müfettişlerce 16 ay kıdem tenzili cezası verildi. Yüksek Disiplin Kurulu’nun bu konudaki kararını beklemeye başlayan Ali Doğan, müfettişlere verdiği savumada, son soruşturmadaki iddiaların geçmişte kendisinin FETÖ'cülere karşı mücadelesinden rahatsızlık duyanlarca ileri sürüldüğünü öne sürdü. Birçok örnek verip sosyal medya yazışmaları ile ilgili kanıt gösterdi. Ayrıca bu iddia sahiplerinin bir kısmının FETÖ soruşturmalarında tutuklandığını belirtti, "Başıma gelen bunca olaydan FETÖ mensuplarının intikam düşüncesi yer almaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: