Fetö Şüphelisi Tekinarslan: Hiçbir Zaman Darbeyi Destekleyici Bir Emir Vermedim

Engin ÖZMEN/EDİRNE, (DHA)- EDİRNE'de 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili haklarında dava açılan aralarında ordudan ihraç edilen 54'ncü Mekanize Piyade Tugay

Engin ÖZMEN/EDİRNE, (DHA)- EDİRNE'de 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili haklarında dava açılan aralarında ordudan ihraç edilen 54'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı'nın da bulunduğu 8'i tutuklu 22 askerin yargılanmasına devam edildi.
Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davaya, tutuklu sanıklar jandarma ekiplerince cezaevi ring araçlarıyla getirildi. Adliyenin hükümlü kapısından içeri alınan tutuklu sanıkların yanı sıra duruşmaya tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Sanıklardan İsmet Sezgin ve Kağan Kaya ise SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile bağlandı. Tutuklu sanıklar arasında yer ordudan ihraç edilen Binbaşı Ekrem Tekinarslan, ilk savunmasını yaparken suçlamaları kabul etmedi. Eğitim ve aile hayatından bahsederek, FETÖ/PDY terör örgütüyle bir bağlantısı olmadığını savunan Tekinaraslan, asker lise sınavlarına da yedek listeden girdiğini söyledi. Tekinarslan, "FETÖ okullarında okumadım, videolarını izlemedim, kitaplarını okumadım. FETÖ evlerinde ve yurtlarında hiç bir zaman kalmadım. Asya Bank'ta hesabım olmadı. Hakkımda yapılan dijital veri incelemesi ve evimden alınan CD'lerde suç unsuru bulunamadı. ByLock ve benzeri programlar kullanmadım" dedi.
Edirne'de 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde rol aldığı iddiasıyla 3 kez müebbet hapis istemiyle tutuklu yargılanan Tekinarslan, 11 aydır tutuklu olduğunu belirterek, "O gece tugay komutanından aldığım emirleri astlara ilettim. Hiçbir zaman darbeyi destekleyici bir emir vermedim. iddianamede üzerime atılı suçlar asılsızdır" ifadelerini kullandı. İddianamede kendisine yöneltilen suçlamalara tek tek cevap veren Tekinarslan, mahkemeden tahliyesini talep etti.
Savunmaların ardından Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: