FETOB, Fethiye'de Turizmin Yol Haritasını Çıkarıyor

Fethiye Otelciler Birliği (FETOB), Fethiye'deki turizm sektörünün sorunlarını belirlemek ve 3 yıllık yol haritası çıkarmak...

Fethiye Otelciler Birliği (FETOB), Fethiye'deki turizm sektörünün sorunlarını belirlemek ve 3 yıllık yol haritası çıkarmak üzere ilçedeki turizmcilerin kapısını çalıyor. Turizmcilerle aynı masada buluşan FETOB yönetimi, onların sorunlarını dinleyerek çözüm arayışı için planlama yapıyor.

FETOB'un 3 yıllık çalışma programını oluşturmak ve sektörü bilgilendirmek amacıyla düzenlediği çalışmanın ilki Ölüdeniz'de yapıldı.

Belekız Plajı'nda gerçekleştirilen toplantıya il ve ilçe düzeyinde yöneticiler, bürokratlar, sivil toplum kuruluşları ve konaklama sektörü temsilcileri katıldı. Çalışmanın açılışında konuşan FETOB Başkanı Yavuz Torunoğulları, FETOB’un geçmişi, yapılanması ve üye durumları hakkında bilgiler verdi. FETOB'un 105 üyelerinin bulunduğunu, bunun yaklaşık 20 bin yatağa tekabül ettiğini söyleyen Torunoğulları, Dalaman'dan otellerin de FETOB’a üye olmaya başladığını söyledi. Bölgede 'Beyaz Yıldız Çevre Programları'nın hayata geçirilmeye başladığını, imar uygulamalarıyla sıkıntıların azalacağını belirten Torunoğulları, turizmde çeşitliliğin arttırılması gerektiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

"FETOB, FETHİYE TURİZMİ İÇİN BÜTÜN KURUMLARLA ORTAK ÇALIŞACAK"

Torunoğulları, "Göreve gelir gelmez FETAB, Ticaret Odası, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi, Çalış-Der ve FETAV gibi sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmalarımızı artırdık. Bundan sonra her konuda kendileri ile ortak çalışma yapacağız. Turizm Meslek Birliği’nin en kısa zamanda çıkartılması için mücadele ediyoruz. Düşük sezon ve kapalı dönemlerde SSK primlerinin düşürülmesini veya hazinece karşılanmasını istiyoruz . Yerli ve ithal alkollü içeceklerden alınan ÖTV’nin indirilmesi istiyoruz ki bu bandrolsüz kaçak ve merdiven altı üretimi engelleyecektir.” dedi.

Konferansın ikinci bölümünde Fethiye ve çevresindeki genel sorunlar, turizme öncelikli etki eden sorunlar ve bunlar için yapılabilecek somut öneriler ayrıntılı bir şekilde değerlendirildi. Bölgedeki gelişmeler 2012 ve 2013 yılları için alınması gereken tedbirler ile birlikte İngiliz pazarındaki daralma ile ilgili atılması gereken somut adımlar yine toplantıda görüşülen maddeler arasında yer aldı.

Reklam
Reklam

"TURİZMCİLER, PİKNİKÇİLERDEN VE HANUTÇULARDAN RAHATSIZ"

Toplantıda turizmcilerin görüşleri dâhilinde Ölüdeniz ve Fethiye'nin sorunları ayrı ayrı ele alındı. Ölüdeniz ve çevresi için belirlenen sorunlar; drenaj, deniz kirliliği, barlardan gelen yüksek gürültü kirliliği, imar problemi, Belceğiz ve Kumburnu plaj gelirlerinden direkt olarak faydalanamama, düşük konaklama fiyatları, düşük müşteri profili, sokak acenteleri ve dükkânları tarafından yapılan hanutçuluk, kullanım suyu problemi, kanalizasyon ve altyapı problemleri, kışın hizmet verememe, turist güvenliği problemleri, sağlık hizmetleri problemleri, yabancı dil az bilen asker-polis problemi, kaçak ve sahte içki problemi şeklinde sıralandı.

Fethiye ve Çalış bölgesi için ise istatistikî bilgi eksikliği, nitelikli eleman eksikliği, sezona hazırlıksız girilmesi, seyyar satıcılar, sahil piknikçileri, hanutçuluk, trafik güvenlik problemi (otellerden deniz kıyısına yaya ulaşımı), mobese ihtiyacı, yabancı rehberlerin bölge hakkında bilgi eksikliği, tur operatörleriyle ilişkiler, yönlendirme işaretleri eksikliği, sahil yaya yürüyüş yolunun motorlu araçlarca kullanılması, eğitim eksikliği, uçak seferlerinin yetersizliği sorunları ön plana çıktı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: