Fetö'den Tutuklanan Eski Dekanlar Serbest

- ANTALYA'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Akdeniz Üniversitesi'nden eski dekanlar Bilal Arık ve Sadettin Sarı'nın da aralarında bulunduğu 8 kişi

- ANTALYA'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Akdeniz Üniversitesi'nden eski dekanlar Bilal Arık ve Sadettin Sarı'nın da aralarında bulunduğu 8 kişi serbest bırakıldı.
29 Temmuz günü Akdeniz Üniversitesi'ne düzenlenen operasyonla gözaltına alınan ve 15 Ağustos'ta çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan İletişim Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Bilal Arık, Güzel Sanatlar Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Sadettin Sarı, Tıp Fakültesi Aile Hekimliği bölümünden Prof. Dr. Hakan Yaman ve Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kınsız'ın da aralarında bulunduğu 8 üniversite personeli, adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
Üniversite içerisinde, FETÖ kontrolünde olduğu belirtilen Afrika Ülkeleri İşbirliği Derneği'nin (ACCA) yönetim kurulu ve üye oldukları gerekçesiyle tutuklandıkları kaydedilen Prof. Dr. Bilal Arık, Prof. Dr. Sadettin Sarı, Prof. Dr. Hakan Yaman ve Prof. Dr. Mustafa Kınsız, 100 günlük tutukluk süresinin ardından soruşturmayı yürüten savcılığın istemi doğrultusunda serbest bırakıldı.
Döşemealtı L Tipi Cezaevi'nde 100 gün tutuklu kalan profesörlerin, adli kontrol şartının yanı sıra yurtdışına çıkış yasağı da devam ediyor.
Kanun Hükmünde Kararname ile üniversitedeki görevleri ve mesleklerinden de ihraç edilen profesörlerin Anayasa Mahkemesi, Danıştay, TBMM İnsan Hakları Komisyonu, Yükseköğretim Kurumu, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü ve Ak Parti de dahil çeşitli siyasi partilere itiraz dilekçeleri sundukları kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: