Fetö'den Yargılanan Memurlara Hapis Cezası

Salih ÜÇTEPE/ADANA, Adana Cumhuriyet Savcılığı tarafında yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında DSİ'de memur olarak görev yapan 23 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden

Salih ÜÇTEPE/ADANA, Adana Cumhuriyet Savcılığı tarafında yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında DSİ'de memur olarak görev yapan 23 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 3'ü tutuklanırken 20'si hakkında adli kontrol kararı verildi. Şüpheliler hakkında terör örgütü üyeliği suçundan 15'er yıl hapis cezası istemiyle Adana 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.
İLK CELSE TAHLİYE EDİLDİLER
Duruşmanın ilk celsesinde Muharrem Pazar, Ramazan Erkoç ve Ali İhsan Çopuroğlu tahliye edildi. DSİ'de şube müdürü olarak görev yaptığı sırada meslekten ihraç edilen Ali İhsan Çopuroğlu, Bank Asya'ya oğlunun düğününde takılan altınların parasını yatırdığını belirterek, "Bu yapılanmanın içinde bilerek yer almadım. Kurumda taşeron olarak çalışanlar ya da proje dahilindeki kursiyerlere Zaman gazetesine abone olmaları hususunda herhangi bir telkinim olmamıştır" diye savunma yaptı.
'HİMMET VERDİM'
Sanıklardan Reşat Dündar ise himmet adı altında para verdiğini anlatarak savunmasında şunları söyledi:
"Cemaatin o dönem bir dini ve hayır haraketli olarak görülüyordu. Bu süreçte bu algıyla ben de bu yapının içerisinde sohbetlerine katılmak suretiyle yer aldım. Hatta himmet adı altında topladıkları paralara ben de katkıda bulunmaya çalıştım. Ancak 17 Aralık itibarıyla cemaat olduğu iddia eden bir yapının devleti ile kavgalı hale geldiğini ve ihanet içerisine girdiğini görmem üzerine bu yapıdan derhal ayrıldım. Gelinen bu noktada bu yapıyla ilgili geçmişte de yer almış olsam utanç duyuyorum."
Mahkeme heyeti, sanıklardan Reşat Dündar'ın yürütülen farkı bir soruşturmada şüpheli konumunda bulunan ve örgüt toplantılarına liderlik eden M.E.'nin deşifre edilmesini sağladığını belirterek ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi. Osman Memiş ile Muharrem Pazar 7.5'er yıl, Ali İhsan Çopuroğlu ve Ramazan Erkoç ise 9'ar yıl hapis cezasına çarptırılırken haklarında herhangi bir ceza indirimi uygulanmadı. Diğer sanıkların ise beraatine karar verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz