Fevkalade bir yiyecek: Et proteinine alternatif olarak üretilmişti! Şimdilerde ise…

1890 yılında et proteinine alternatif olarak üretimi gerçekleştirilen fıstık ezmesi , besin değerleri açısından oldukça güçlü bir gıda. İki yemek kaşığı fıstık ezmesi, tam tamına 7 gram protein içermektedir. Üstelik bu gıda sadece lezzetli değil faydalı da! Diyabetten alzheimer’a karşı koruma sağlayan fıstık ezmesi birçok risk faktörünü azaltıyor.

Vücudun kas dokusunu oluşturan ve onarmaya yardımcı olan aminoasitleri içerir. Kuru, kavrulmuş yer fıstığından hazırlanan ezme; folik asit, niasin, tekli doymamış yağ asitleri, A, C, E vitaminleri, magnezyum, kalsiyum, fosfor, demir, çinko, bakır ve selenyum içerir.

Vücudumuz için hayati önem taşıyan değerlere sahiptir. Kolon, prostat ve meme kanserine karşı güçlü bir savaş verir. Bunun nedeni ise fitosterol olan B- sitosterol içermesidir.

100 gramda yaklaşık olarak 30 gram protein bulunur. Tok tutucu etkisi vardır. Sporcuların vazgeçilmez kaynağı olan fıstık ezmesinin içerdiği proteinler vücutta ayrışarak aminoasitlere ayrışır ve vücudun onarımını gerçekleştirir.

Reklam
Reklam

İçindeki yüksek magnezyum sayesinde kan şekerini düzene sokar.

Soğuk günlerde vücudun enerji ihtiyacını karşılayarak ısınmaya yardımcı olur. Kış mevsiminde sıklıkla tüketilmesi tavsiye edilir.

İyi bir antioksidan kaynağıdır. İçinde bulunan resveratrol , kalp rahatsızlığı, mantar enfeksiyonları ve Alzheimer’a karşı etkili olduğu bilinen bir antioksidan türüdür.

Lif bakımından zengin olan fıstık ezmesi sindirim problemi yaşayanların imdadına yetişir.

Doymamı yağ içeriği sayesinde insülin duyarlılığını artırır. Yapılan araştırmalar, tip II diyabet riskini düşüreceğini ortaya koymuştur.

Fıstık ezmesi tüketerek kalp damar sağlığınızı koruyabilirsiniz. Kolesterol seviyesini dengede tutmaya yardımcı olur. Bunun nedeni ise çoklu ve tekli doymamış yağ asitleri içermesiyle alakalıdır.