Fevzipaşa’da Kaplamasız Yol Kalmadı

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, beraberinde Çerkezköy Belediye Başkanı Ali...

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, beraberinde Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Başkan Yardımcısı Habip Bilgin, belediye meclis üyeleri ile AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Fevzipaşa Mahallesi, Naim Süleymanoğlu Sokak üzerinde bulunan Öz Karadeniz Dostlar Kıraathanesi’ne ziyarette bulundu.

AK Partilileri mahalleliyle birlikte Çerkezköy’ün en eski muhtarı olan Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Ali Pektaş karşıladı. Ziyarette söz alan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, kendisinin de aynı mahallede ikamet ettiğini hatırlatarak “1994-1995 yıllarında evimin önünden kanalizasyon hattı geçiyordu. O dönemin belediyesini gidip, kanalizasyonun aktığı söyleyerek yeri genişletmek için kepçe talep ettim. Belediye vermedi. AK Parti iktidarı döneminde Fevzipaşa’da bazı noktalar iki kez asfaltlandı.’’ Dedi.

Reklam
Reklam

Demirbağ’ın ardından ise vatandaşlar çöplerin alınmasının ardından yerlerde çöp atıkların kaldığını, Halide Edip Adıvar Caddesi ile dörtyolun kesiştiği noktadaki ızgaraların yağmur suların gitmesinde yetersiz kaldığını, tır garajı karşısındaki araziye hafriyat döküldüğünü söyleyerek, önlem alınması talebinde bulundu.

Vatandaşların istekleri üzerine söz alan Başkan Ali Ertem, belediye olarak hafriyat atıklarını belli aralıklarla aldıkları bilgisi vererek, “Biz temizliyoruz, ancak bazı hafriyatçılar gece gelip bazı noktalara hafriyat döküyor. Bunları tespit edersek ağır yaptırımlar uygulanacak.’’ ifadelerini kullandı.

Ali Ertem, mahalleliden Fevzipaşa Mahallesi’nin şimdi ile 9 yıl önceki halini kıyaslamalarını isteyerek “Fevzipaşa Mahallesi, merkez mahallelerden olmasına rağmen 9 yıl öncesine kadar ihmal edilen bir mahalleydi. Güveniş ve Barbaros Caddeleri dışında mahallede bir metrekarelik tek bir asfalt ve parke taşı yoktu. Bugün ise bir metrekare stabilize toprak yol yok. Hatta 2004 yılından bu yana bazı noktalarda 2 kez asfaltlama yaptık. 2006 yılında doğal gaz çalışmaları oldu, bunun yanı sıra elektrik ve PTT çalışmaları yapıldı. Bunların yanında mahallede tek ve 2 kat evler varken, bizim zamanımızda mahalleye müteahhitler girdi, apartmanlar boy gösterdi. Önceleri mahallede sık sık yaşanılan su kesintileri de bizim zamanımızda azaldı. Kanalizasyon, alt yapı ve ulaşım sorunu da ortadan kalktı.’’ İfadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Namık Kemal Bulvarı’nın bugün güzel bir hale getirildiğine vurgu yapan Başkan Ertem, şöyle devam etti: “Namık Kemal Bulvarı’nı Hayri Batur Caddesi ile bağlayarak Çorlu’ya olan yolu kısalttık. Belediyenin görevi olmamasına rağmen Özel İdare İlkokulu yapımına katkıda bulunduk. Şimdi de bir ana okulu yapılacak. Özel İdare Okulu’nun yapımı nedeniyle Fevzipaşa İlkokulu’nun yıkılıp yapımına başlanması bugünlere kaldı.’’ Diye konuştu.

“Çerkezköy’de tek olan 16 yaş altı spor kompleksini bu mahalleye kazandırdık.’’ Diyerek konuşmasını sürdüren Ali Ertem, “İnşallah bu sene de Bağlık ve Fatih Mahalleleri’ne benzer proje yapılacak. Çöpleriniz de düzenli olarak alınıyor. Ancak, biz arkadaşları uyarır çöp alımında yere dökülen artıkları da temizletiriz. 1000 adet yeni çöp konteynırı siparişi verdik. Bunlar Nisan gibi elimize geçecek, eskileri ile değiştirilecek.’’ İfadelerini kullandı.

Mahalleden geçen Kavak Deresi’ne fabrikalar tarafından atık atıldığının belirtilmesi üzerine ise Başkan Ertem, “Pınarca Deresi bu yıl ıslah edilecek. Çorlu ve Kavak Deresi için de proje hazırlıkları sürüyor, bunlar tamamlanınca gerekli ihaleler yapılacak. Derelere bırakılan atıklarla ilgili olarak bunları zararlı olup-olmadığının tespiti için Çevre Müdürü’ne gerekli talimat verilecek. Zararlı atık atanlar cezalandırılacak.’’ Diyerek, şikayeti not aldı.

Reklam
Reklam

Mahallede çok fazla köpek bulunduğunun şikayet edilmesine ilişkin Ertem, şunları söyledi: “Çevrede barınağı olan tek belediyeyiz. Küpesi olmayan köpekleri alıyor, aşılarını yapıp kanun gereğince 15 gün sonra yeniden sokaklara bırakıyoruz. Ben bir sokağın ne kadar sahibiysem, köpekler de o kadar sahibi. Dolayısıyla onlarla yaşamaya alışacağız. Belediye olarak bu kapsamda da ciddi paralar harcıyoruz. Bir köpeğin aşı bedeli 150 TL, geçen yıl ise tam 560 köpeğe aşı yaptık. Küpesi olmayan köpek görürseniz bizlere haber verin.’’

Ertem, mahallelinin sokaklardaki aydınlatmanın yetersiz olduğunu dile getirmesi üzerine, “Konu hakkında Tredaş’a bilgi verilecek. Haftaya da mahallede trafo güçlendirme ve elektrik hatlarını yer altına alma çalışması başlayacak. Ancak, belirtilen şikayetler lokal sorunlar. Çok ciddi denilebilecek bir sıkıntı yok. İfade ettiğiniz sıkıntılar bugün Londra ve New York gibi yerlerde de olabiliyor. Sıkıntıların büyük olmaması sevindirici. Mahalleniz ise, tam anlamıyla bir huzur mahallesi.’’ Açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Durak talebinde bulunan vatandaşlara tüm Çerkezköy geneline yeni duraklar konulacağını ifade eden Başkan Ertem, “ Gerekli yerlere de durak konulacak. Ancak, bunları korumamız gerek. Maalesef ki Çerkezköy’de kamu malını korumada bir eksiğimiz var. Bu konuda vatandaşlarımız kendi yararları için olan her türlü kamu malına sahip çıkmalı, zarar verenleri ilgili mercilere şikayet etmeli. Ne yazık ki çocuk ve gençlerimiz parkları da korumuyorlar. Ben de Çerkezköy Belediye Başkanı olarak sizlerden bu konuda yardım istiyorum.’’ Diye konuştu.

Mahallelinin düğün yeri talep etmesi üzerine de Ertem, uygun bir yer bulunduğu takdirde bu isteğin yerine getirebileceğini kaydederek, “Trakya’da 84 belediye var. Bu belediyelerin mahalleleri nüfus olarak hesaplandığında Fevzipaşa, Trakya’nın en fazla nüfusa sahip ilk 10 mahallesi içine girer.’’ Değerlendirmesinde bulundu.

Ziyaret soru- cevap kısmının ardından sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: