Fevzipaşa’da Sağlık Ocağı İsyanı

Çanakkale’nin Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Ramazan Işıldak, kendi mahallesiyle birlikte 3 mahalleye daha hizmet veren sağlık...

Çanakkale’nin Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Ramazan Işıldak, kendi mahallesiyle birlikte 3 mahalleye daha hizmet veren sağlık ocağının, başka bir yere taşınmak istendiğini belirtti. Muhtar Işıldak, “Gerekirse bütün mahalle buraya dökülürüz, sağlık ocağımıza dokundurmayız” dedi.

Çanakkale’de Çarşı Caddesi Sakızlı Çeşme Sokakta bulunan Merkez Doğan Akdeniz Aile Sağlığı Merkezinin, bulunduğu yerden başka bir yere taşınmak istenmesine, Fevzipaşa mahallesi halkından tepki geldi. Fevzipaşa mahallesinin yanı sıra, Namık Kemal Mahallesi, Kemalpaşa Mahallesi ile İsmetpaşa Mahallesinin bir bölümüne de hizmet veren sağlık ocağının hasta nüfusunun 10 bine yakın olduğunu söyleyen Mahalle Muhtarı Ramazan Işıldak, kendilerine verilen sözlere rağmen, binanın boşaltılması için resmi yazı gönderildiğini söyledi. Muhtar Işıldak, “Mahallemizde bulunan Cevatpaşa İlköğretim Okulu, çocuklarımıza daha iyi hizmet verilmesi adına boşaltıldı. Önceki Valimiz ve Milli Eğitim Müdürümüz, okulun alt katına Sağlık Ocağının taşınacağı yönünde bize söz vermişti. Ancak oraya Rehberlik Araştırma taşındı. Bize de yer olarak eski Halk Eğitim Merkezinin bulunduğu bu binayı gösterdiler. Kasım 2011’de, buraya yaklaşık 15 Bin TL masraf yaptık. Harabe haldeki binayı yeniden düzenleyip Sağlık Ocağını hizmete soktuk. Ancak şimdi, bir resmi yazı geldi. Buraya Rehberlik Araştırmanın taşınacağını belirten yazıda, sağlık ocağına yer bulmamız isteniyor” dedi.

Reklam
Reklam

Vali Güngör Azim Tuna ve AK Parti Milletvekili Mehmet Daniş’le konuyu görüştüklerini söyleyen Muhtar Işıldak, “Sayın valimiz sağlık ocağının yerinde kalacağını söyledi. Milletvekili Mehmet Daniş’ de mahalle halkının yanında olacağına söz verdi. Ama şimdi bizim elimize ulaşmış bir resmi yazı var. Burada 15 gün içerisinde binayı boşaltıp teslim etmemiz isteniyor. Bunun bir haftası geçti, kaldı bir hafta. Bulabildiğimiz en yakın yer, Belediye binasının yanında. Ama bizim mahallemiz, gariban mahalle. Yaş ortalamamız yüksek. Halkımız sağlık hizmeti almak için o kadar yol gidemez” diye konuştu.

Sağlık ocağında her gün 250-300 kişiye hizmet verildiğini de söyleyen Işıldak, “Buranın hasta nüfusu yaklaşık 10 bin. Merkezi bir yerde, Çarşı içerisinde olduğu için sadece kayıtlı vatandaşlar değil, buradan geçen herkes bu sağlık ocağından faydalanıyor. Günlük 250- 300 kişi buradan hizmet alıyor. Rehberlik Araştırma da elbette önemlidir. Ama insan sağlığı her şeyden önemli. Biz, gerekirse mahalle halkıyla birlikte buraya döküleceğiz, kapıda bekleyeceğiz. Ama sağlık ocağını buradan kaldırmayacağız. Buradan yetkililere sesleniyorum. Biz Çanakkaleliyiz, biz Fevzipaşalıyız. Daire müdürleri, amirler bugün var yarın yok. Biz hep buradayız. Sağlık ocağımıza da sahip çıkacağız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: