Fevziye Cengiz Davasının İlk Duruşması Başladı

İzmir'in Karabağlar ilçesindeki polis merkezinde geçen yıl temmuz ayında gözaltına alındıktan sonra dövüldüğüne dair kamera...

İzmir'in Karabağlar ilçesindeki polis merkezinde geçen yıl temmuz ayında gözaltına alındıktan sonra dövüldüğüne dair kamera görüntüleri ortaya çıkan Fevziye Cengiz davasının ilk duruşması İzmir'de gerçekleşti. Haklarında dava açılan polis memurları, İzmir 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı. İlk duruşmaya sanık polis H.Y., B.S., T.D. katılırken, dayağı izleyen ve dayak olayının görünmemesi için perdeyi çekmekle suçlanan N.A katılmadı.

Karakolda dayak yediğini iddia eden Fevziye Cengiz, beraberinde dört avukat ve çocukları olduğu halde adliyeye geldi. 'İşkence, kasten yaralama ve yaralamaya yardım' suçlarından yargılanan sanık polisler, emniyet ve savcılık aşamasında verdikleri ifadeleri tekrarladı ve beraatlerini istedi.

Reklam
Reklam

Sanık polisler, müzikholde başka erkeklerle oturan Fevziye Cengiz'in kimliğini vermediğini, taşkınlık yaptığını, bu tutumunu karakolda da sürdürdüğünü söyledi.

Asliye Ceza Mahkemesi'nin 'görevsizlik' kararı vermesinden sonra Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasında Fevziye Cengiz'in eşi Murat Cengiz de dinlendi. Tanık olarak dinlenen Murat Cengiz, sanık polislerin eşini karakola götürdükten sonra ellerini kelepçelediklerini ve gözünün önünde dövdüklerini söyledi ve bir polisin eşi dayak yerken perdeyi kapattığını iddia etti.

Murat Cengiz, yaşananları şöyle anlattı: "Olay günü ben, çocuklarım, damadım ve kardeşim denizden döndükten sonra bir müzikhole gidip eğlenmek istedik. Karabağlar'da bulunan müzikhole girdikten bir süre sonra polis uygulama için içeri girdi. Polis memurları kimlik sordu. Ben de eşimin ve benim kimliğimin araçta olduğunu söyledim. Araca kimlik almaya gittiğim sırada bir polis memuru eşimin yüzüne tokat attı. Diğer polisler de zorla eşimi araca bindirmeye çalışıyorlardı. Sanık polislerden ikisi eşime ağzına alınmayacak şekilde küfür ve hakaret etti. Sonra eşimi karakola götürdüler. Beni içeri almadılar.Pencereden baktığımda eşimin ellerini kelepçeleyip dövüyorlardı. Sonra bir polis memuru perdeyi kapattı. Eşimin çığlıklarını duymama rağmen bir şey yapamadım."

Reklam
Reklam

Fevziye Cengiz'in büyük kızı, kimliği yanında olmadığı için tanıklık yapamadı. Duruşma, gelmeyen tanıkların dinlenmesi için 6 Şubat 2012 tarihine ertelendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: