Feyyaz Uçar: Fransa’yı Gözümüzde Büyütmüyoruz

Türkiye 20 Yaş Altı Milli Takım Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, 2. turda karşılaşacakları Fransa’yı sıradan...

Türkiye 20 Yaş Altı Milli Takım Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, 2. turda karşılaşacakları Fransa’yı sıradan bir ekip olarak düşünmelerinin mümkün olmadığını; ancak, gözlerinde de fazla büyütmediklerini söyledi. Uçar, "Biz bu kupada olmamız gerektiğini gruptan çıkarak zaten kanıtlamış olduk. Bundan sonraki hedefimiz, rakibimiz kim olursa olsun yenmek için sahaya çıkmak olacak." dedi.
Türkiye, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası 2. tur müsabakaları kapsamında yarın Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu’nda Fransa ile karşılaşacak. Maç öncesi Dedeman Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan teknik direktör Uçar, Gaziantep’in Türk futbolu için önemli bir şehir olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Gaziantepli sporseverlerin ihtiyaçları olan desteği göstereceğine inandıklarını kaydeden Uçar, organizasyon kapsamında maçlara genel olarak ilgi gösterilmemesi ile ilgili olarak şunları söyledi: “Aslında Gaziantep’te değil, genel olarak diğer şehirlerde de, diğer maçlara özellikle yeterince ilgi yok. Bunun hepimiz farkındayız. Bizim oynadığımız maçlara nispeten ilgi olduğunu düşünüyoruz. Yarın oynayacağımız maçta da bu ilginin devam edeceğini düşünüyoruz. Sanıyorum, yerel görevliler yeterince bilgilendirilmedi, yeterince reklamı yapılmadı. Çok önemli bir şampiyona. Ama en azından bundan sonraki maçlarda daha çok seyirci bekliyorum. Çünkü artık bu turdan sonra çeyrek final başlayacak. Maçlar daha bir keyifli, eğlenceli hale gelecek diye düşünüyorum. Sanıyorum bundan sonraki maçlarda yeteri kadar desteği alacağız Gaziantep ve çevre ilçelerden.”

“FRANSA MİLLİ TAKIMI BİZDEN TECRÜBELİ”

Yarın karşılaşacakları Fransa Milli Takımı’nın kendilerinden tecrübeli olduğunun altını çizen Uçar, zaman zaman başarılı oldukları kupalar da oldu, şampiyonalar da oldu. İki çeyrek final, bir yarı final oynadılar yanlış bilmiyorsam. Fiziki olarak yeterli oyunculara sahipler. Özgüveni yüksek bir takım. Telaşlanmayan, panik yapmayan, kendi gücünü bilen ve bunu sahaya çok iyi yansıtan bir ekip. Tabi ki kolay bir maç olmayacak bizim için. Hedeflerinin de doğal olarak final olduğunu düşünüyorum. Zor bir maç olacak. Her zaman söylüyoruz. Tabi ki bir de yenilenin eleneceğini düşünürsek, biraz daha temkinli bir maç olacak. Biz, yeteneklerimizin sahada gerekeni yaptıkları zaman sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyoruz. Bizim milli takımlar olarak en büyük sıkıntımız, bazı maçlara konsantre olamamamız. Ama güçlü rakiplere karşı iyi konsantre olan, iyi hazırlanan bir ekibiz, bir ülkenin insanlarıyız. Dolayısıyla oyuncuların konsantrasyonunda bir sıkıntının olacağını düşünmüyorum. “ şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“KENDİMİZE GÜVENİYORUZ”

Takım olarak kendilerine güvendiklerini aktaran Uçar, şu değerlendirmelerde bulundu: “İddialı konuşmuyoruz ama kimseden de çekincemiz yok. Ama aynı şekilde herkese de saygımız sonsuz. Bence gruptan çıkmamızın en önemli sebebi buydu. El Salvador’a da, Avustralya’ya da gereken saygıyı gösterdiğimize inanıyorum. Gereken ciddiyeti gösterdiğimize inanıyorum. Dolayısıyla bu maçta zaten Fransa’yı sıradan bir ekip olarak düşünmemiz mümkün değil. Ama Fransa’yı çok da gözümüzde büyütmüyoruz. Biz bu kupada olmamız gerektiğini gruptan çıkarak zaten kanıtlamış olduk. Bundan sonraki hedefimiz, rakibimiz kim olursa olsun yenmek için sahaya çıkmak olacak.”

TAŞKIN: GAZİANTEPSPOR TARAFTARINDAN ÇOK ŞEY BEKLİYORUM

Milli takım oyuncusu ve aynı zamanda da Gaziantepspor’un genç yeteneği olan Taşkın Çalış da maçın kendisi açısından da önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: “Oynadığım takımın stadında olmak tabiî ki de benim için başka bir duygu. Onun için Gaziantepspor taraftarlarından çok şey bekliyorum. Bizi mahcup edeceklerini düşünmüyorum. Sonuçta burada Türkiye oynuyor. Benim motivasyonum da yüksek olacak. İnşallah hocam da şans verirse en iyisini yapmaya çalışacağım.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: