Feza Fen Lisesi, 4 Puan Türünde Türkiye Dördüncüsü Oldu

Samsun’da faaliyet gösteren Feza Fen Lisesi, 2012 Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) 4 puan türünde Türkiye...

Samsun’da faaliyet gösteren Feza Fen Lisesi, 2012 Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) 4 puan türünde Türkiye dördüncüsü olarak yeni bir rekora daha imza attı.

Konuyla ilgili Myhouse Otel’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Feza Eğitim Kurumları Genel Müdürü Nurettin Karabulut, 3 büyük il haricindeki 78 il arasında kurum olarak ikinci sırada yer aldıklarını bunun bir tesadüf olmadığını söyledi. Ölçme Seçme Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) resmi internet sitesinde 2012 yılına ait sınav istatistiklerinin açıklandığını belirten Karabulut, bu sebeple Feza Eğitim Kurumları olarak aldıkları yeni başarıları Samsun kamuoyu ile paylaşmak istediklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Geçen yıl yapılan YGS'de alınan sonuçları hatırlatan Genel Müdür Karabulut, "Ferdi başarılarda 6 puan türünde Samsun birinciliği, Türkiye 15, 32 ve 59’uncusu bizim okulumuz öğrencileri oldu. Açıklanan son istatistikî bilgilerde ise grup birinciliği olarak kitlesel başarıda Feza Fen Lisesi 8 bin 279 lise arasından Türkiye genelinde Fen testinde 3’üncü, sosyal testte 5’inci, matematik ve Türkçe testlerinde 9’unculuk elde etti. YGS puan türlerinde ise okulumuz Türkiye genelinde YGS–2, 3, 5 ve 6’da dördüncü, YGS–1 ve 4’de beşinci oldu. LYS puan türünde ise matematik fen bilimleri puanında Türkiye sekizinciliği bizi gururlandırdı.” diye konuştu.

Kurum olarak gençlerin tam donanımlı yetişmeleri için mesai kavramı olmaksızın çalıştıklarını hatırlatan Karabulut, çalışmalarının meyvesini sınavlarda aldıklarını 224 öğrenciden 208’inin çeşitli üniversitelere yerleştirildiğini de sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: