"Fezleke, CHP'yi mahcup etmiştir"

İZMİR (İHA) - Urla Cumhuriyet Başsavcısı'nın Barbaros Çocuk Köyü ile ilgili hazırladığı fezlekeyi değerlendiren Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir İl Başkanı Ali Aşlık, hazırlanan bu fezlekenin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekillerini mahcup ettiğini söyledi.

Hazırlanan fezlekenin 18 Şubat günü gazetelere de yansıdığını belirten AK Parti İl Başkanı Ali Aşlık, "Hazırlanan bu fezleke, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerini bir defa daha mahcup etmiştir. Barbaros Çocuk Köyü'nde meydana gelen skandal ve cinsel taciz iddialarını çok hafife alarak, 'AK Parti'nin niyeti başka', 'AK Parti modelinin peşinde' şeklinde açıklamalarda bulunan CHP'liler, daha adli soruşturma bile bitmeden acele basın toplantıları düzenleyerek soruşturmayı yönlendirmeye çalışmışlardır. Biz ise adli soruşturma bitmeden bir açıklama yapmanın, hedef göstermenin yanlış olduğunu vurgulamıştık" dedi ve şöyle devam etti:
"Cumhuriyet Savcısı'nın fezlekesi, 18.02.2005 tarihli gazetelerde 'Çocuk Köyüne Zehir Zemberek Fezleke' şeklinde yer almıştır. Fezlekede, 10'u kız 16 çocuğun cinsel taciz ve tecavüze uğradığı ifade edilerek, başta köy müdürü ve köy müdürünün oğlu olmak üzere 10'u tutuklu 20 sanığın, ırza geçmek, kızlık bozmak, alıkoymak, ölümle şartlı tehdit ve benzeri suçlamalarla 2 ile 20 yıl arasında değişen hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin savcısının bu fezlekesini okuyunca, CHP milletvekillerinin ne açıklama yapacaklarını merak ediyoruz. Biz inanıyoruz ki; eğer bir kurumda suç işlenmişse, ülkenin savcıları, hakimleri vardır. Soruşturmalar bitmeden açıklama yapmak doğru değildir. Ortada zaten bir suç yoksa, dava açıp açmamak da yine yüce Türk adaletinin görev ve sorumlulukları içindedir. AK Parti, Barbaros Çocuk Köyü'ndeki skandalı ne ortaya çıkaran kurumdur ne de buradan bir çıkar ve yarar ummaktadır. Olay tamamen, Urla jandarma birimlerine gelen bir ihbarla ortaya çıkmış, jandarma birimlerinin soruşturması ve Urla Cumhuriyet Savcılığı'nın olaya el koymasıyla da adli bir durum kazanmıştır."
Başkan Aşlık, "CHP'li milletvekilleri, sırf AK Parti'ye muhalefet yapacağız diye olayı ideolojik saplantılara kadar götürmüşlerdir. Yaptıkları açıklamada, olayın münferit bir olay olduğunu, toplu bir cinsel taciz olayının olmadığını ileri süren kesin yargılarda bulunarak, 'Şimdi Barbaros Çocuk Köyü'nün kapatılması, ortadan kaldırılması, çocukların İslami model şeklindeki evlere gönderilmesi gibi bir düşünce hayata geçirmeye çalışılmaktadır. AK Parti, kendi anlayışına göre yeni bir kadrolaşmanın tarikat ilişkileriyle donanmış yeni bir modelin peşindedir' demişlerdir. CHP her olayda olduğu gibi, Barbaros Çocuk Köyü ile ilgili olayda da, konuya ideoloji olarak bakmaktan vazgeçmelidir. Devlet memurlarını şucu bucu diye ayıran, kurumları töhmet altında bırakan tutumlarını bırakmalıdırlar. Urla Cumhuriyet Savcısı'nın fezlekesi de gösteriyor ki, CHP'liler, her zaman olduğu gibi Barbaros Çocuk Köyü konusunda da duvara toslamışlardır" diye konuştu.

Reklam
Reklam