FIA, kırmızı bayrak prosedürünü değiştiriyor

Formula 1 yarış direktörü Charlie Whiting, Brezilya Grand Prix'deki muhtemel gecikmeleri asgariye indirmek maksadıyla kırmızı bayrak prosedüründe değişikliğe gitti. Yarışın durması ve araçların gridde yeniden sıralanmaları halinde problem yaşayan takımlar için gridden personelin gelmesi uzun zaman alabilecek. Avrupa seyircileri için prime time zaman diliminde seyredilen mücadelenin hareketsiz geçmesi ise seyirciler açısından arzu edilen bir durum olmayacak.

Dolayısıyla takımlara, yarışın durması halinde, araçların yeniden start almadan önce pit alanında yerlerini alacaklarını bildirdi. Böylece takımlar mümkün olan en kısa süre içinde araçlar üzerinde çalışma yapabilecek.

Reklam
Reklam

FIA'dan yapılan açıklamada, "Personel ve ekipmanın gridden temizlenmesi zorluğu nedeniyle, yarışın durması halinde tüm araçların pit alanına girmesi ve pit çıkış ışıklarından yaklaşık 10 metre önce kırmızı bayrak çizgisindeki hız alanında durması gerecek" denildi.

Açıklamada ayrıca, "Yarış askıya alınırs,a araçlar güvenlik aracının arkasındayken pit alanına yönlendirilecek ve güvenlik aracı pit çıkışındaki kırmızı bayrak hattında bulunan hız alanında duracak. Tüm araçların yeniden güvenlik aracının arkasındaki hatta turmak zorunda kalacak" denildi.

TurkiyeF1.Com