FIBA Spor Direktörü Kotleba: Basketbolun başkenti Türkiye

FIBA Spor Direktörü Lubomir Kotleba, Kadınlar Olimpiyat Elemeleri’nin Ankara’da düzenlenen kura çekiminde Türk Basketbolu’ndan övgüyle...

FIBA Spor Direktörü Lubomir Kotleba, Kadınlar Olimpiyat Elemeleri’nin Ankara’da düzenlenen kura çekiminde Türk Basketbolu’ndan övgüyle söz etti.
FIBA Spor Direktörü Lubomir Kotleba ülkemizin ‘Basketbolun Başkenti’ olduğunu söyledi. Ankara’da düzenlenen Kadınlar Olimpiyat Elemeleri kura çekiminde kürsüye çıkan Kotleba, “Türkiye’nin başkenti Ankara’ya ve basketbolun başkenti Türkiye’ye hoş geldiniz” diyerek başladığı konuşmasında Türk Basketbolu’ndan özgüyle söz ederken Federasyonumuza da teşekkürlerini sundu.
Lubomir Kotleba, Basketbolun başkentini Türkiye olarak ilan etmekten onur duyduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Türkiye sadece kadınlar ve erkekler Euroleague’e değil, Kadınlar Olimpiyat Elemeleri’ne de ev sahipliği yapacak. İstatistiksel olarak baktığımızda Dünya züerinde yaklaşık 450 milyon basketbol oyuncusu ve sayısız hakem ve antrenör bulunmaktadır. Ancak bunlardan çok çok azı Olimpiyatlar’da yer alma onuruna erişebiliyorlar. Türkiye’de düzenlenecek olan organizasyon sonunda kadınlarda mücadele edecek 144 sporcudan 60 tanesi bu onuru yaşayacaklar.
2010 Dünya Şampiyonası’nın üzerinden yaklaşık 1.5 yıl gibi bir süre geçti. Çok mükemmel bir organizasyon gerçekleşmişti. Kadınlar Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde de benzer güzellikte bir organizasyonun gerçekleşeceğine ve tüm katılımcılar için en elverişli şartların Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından sağlanacağına eminim. Son olarak, FIBA adına Türkiye Basketbol Federasyonu’na çok teşekkür ediyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz