Fidan Dikmeyene Elektrik Ve Su Yok

İZMİR (AA) - Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Çeşme'de, konutlara elektrik ve su bağlanması için fidan dikme şartı aranıyor.

İZMİR - Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Çeşme'de, konutlara elektrik ve su bağlanması için fidan dikme şartı aranıyor. Çeşme Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, belediye ekipleri, oturma raporu için başvurulan evlerde ağaç denetimi yapıyor. Çeşme Belediyesi'nin ilçenin yeşil kalabilmesi için belirlediği imar kuralları gereği, ilçede yeni yapılan her evin oturma raporu alabilmek, elektrik, su ve kanalizasyon bağlatabilmek için "fidan dikme" şartını yerine getirmesi gerekiyor. Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, ilçede 20 yıldır uygulanan imar kuralları gereği evlerin bin metrekare olarak belirlenmiş parselinin sadece yüzde 25'inin inşaat yoğunluğu ile yapıldığını böylece her evin bahçesi olduğunu belirtti. İmar Müdürülğü ekiplerinin oturma raporu almak isteyen evlerde "ağaç denetimi" yapmaya devam ettiğini, bahçenin toplam alanı ile ağaç sayısının da kontrol edildiğini ifade eden Tütüncüoğlu, açıklamada "Ağaç dikmeyene elektrik, su bağlanmıyor, yeşil doku korunuyor. Belirlenen sayıda fidanı dikmemiş evlerin oturma raporu alma şansı yok. Çeşme'de zemin+1 kattan daha yüksek evlere müsaade yok. Evler ağaç yüksekliğinde. Dikilen fidanlar birkaç yıl içinde yükseliyor, binayı örtüyor" ifadelerini kullandı. Uygulamada aranan "ağaç şartı" için de bir standart olduğunu ve her ağacın kabul edilmediğini belirten Tütüncüoğlu, bahçe çiti işlevinde kullanılan limon selvi, süs bitkileri ve çalı türevindeki ağaçların ruhsat için geçerli olmadığını, bu tür ağaçları dikenlerin şartı yerine getirmediğine işaret etti. Tütüncüoğlu, ilçenin bazı bölümlerinde daha sıkı bir ağaç dikme politikası uygulandığını, belirlenmiş birçok bölgede bahçenin her 25 metrekaresi için bir ağaç dikilmesinin şart olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: