Fidanları Işaret Diliyle Diktiler

Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nce düzenlenen etkinlikte, işitme engelli öğrenciler işaret diliyle anlaşarak 900 fidanı toprakla buluşturdu.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nce düzenlenen etkinlikte, işitme engelli öğrenciler işaret diliyle anlaşarak 900 fidanı toprakla buluşturdu.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün Paşapınarı mevkisinde organize ettiği ağaç dikim törenine, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, şube müdürleriyle Özel Eğitim Meslek Lisesi'nden 51 öğrenci katıldı.

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri de işitme engelli öğrencilere fidanların nasıl dikildiğini gösterdi.

Toplum Destekli Polislik üniforması giyen Emniyet Müdürü Yıldız ve beraberindekiler işitme engelli çocuklarla 900 adet çam ve huş fidanlarını dikti.

Reklam
Reklam

Yakutiye ilçesinden çeşitli mahallelerden imam, muhtar, mahalle sakinleri ve işitme engelli öğrencilerle polisin kaynaşması hedeflenen etkinlikle, "Mahalle Polisi Hatıra Ormanı" oluşturuldu.

Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, modern hayatın en önemli unsurlarından birisinin güvenlik anlayışı olduğunu belirterek, toplumun polisten beklediklerini karşılamakla mükellef olduklarını söyledi.

Halkla daha fazla bir araya gelmek, gelecek toplumlara bir şeyler bırakabilmek adına kaynaşmaya, dayanışmaya yönelik faaliyetler yaptıklarını anlatan Yıldız, "Ağaç güzellik demek. Biz de gelecek nesillere güzellikler bırakmak istiyoruz. İnsanımızla daha fazla bir araya gelmek istiyoruz. Buraya çam ve huş ağaçlarından diktik" dedi.

Etkinliğe işitme engelli öğrencilerin katılmasının anlamlı olduğunu vurgulayan Yıldız, "İmamlarımız, okuldan öğrenci arkadaşlarımız da var. Erzurum'dan bir kesit burada hazır bulunuyor. Engel tanımayan, pırıl pırıl gençlerimizle fidan diktik. Anlamlı bir etkinlik oldu" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Ayşe Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: