Fidel Castro anılarını yazıyor

Küba devriminin öncüsü ve ülkenin eski lideri Castro, iki ciltlik otobiyografisinin ilk bölümünü gelecek ay yayınlamaya hazırlanıyor.

Küba'nın eski lideri Fidel Castro, kaleme aldığı anılarının ilk cildinin gelecek ay yayınlanacağını açıkladı.

"Stratejik Zafer" adı verilen kitap, Castro'nun komutası altındaki bir kaç yüz devrimcinin 1958 yılında Küba ordusunu nasıl yenilgiye uğrattığını işliyor.

Kitapta Castro'nun çocukluk anılarını paylaşacağı, nasıl gerilla olduğunu anlatacağı belirtiliyor.

Kitapta Küba'nın o dönemdeki askeri yöneticisi Fulgencio Batista'ya karşı yürütülen silahlı mücadeleye ilişkin resimler, haritalar ve planlar da yer alacak.

Reklam
Reklam

Castro, kitabın ikinci cildi üzerindeki çalışmalarının da sürdüğünü belirtiyor. İkinci kitabın adı "Son Stratejik Karşı Saldırı" olacak.

Nekahat döneminin eseri Yaklaşık 49 yıl boyunca Küba'yı yöneten Castro, dört yıl önce sağlık sorunları nedeniyle yönetimi kardeşi Raul'a bırakmıştı.

Soğuk Savaş döneminin başlıca aktörlerinden biri olan Castro'nun kitap üzerinde çalışmaya da geçirdiği ameliyat sonrası istirahat ederken başladığı belirtiliyor.

Askeri tarih ile otobiyografiyi birleştireceği söylenen kitapların ilki, çoğu Sienna Maestra dağlarındaki gerilla mücadelesini anlatan 25 bölümden oluşuyor.

Resmi sitesinde kitabını anlatan Fidel Castro, kitabın başlığını seçmekte zorlandığını söyledi.

"10 bini alt eden 300" benzeri bir başlık düşünen Castro "bilim kurgu" izlenimi yarattığı için bu isimden vazgeçmiş. 1959 yılında iktidara gelen Fidel Castro, neredeyse yarım yüzyıl yönettiği ülkede hala son derece büyük etkiye sahip.

Başkanlık görevinden ayrılmış olsa da, Komünist Parti liderliği sürüyor.

Reklam
Reklam

Gelecek ay 84 yaşını kutlayacak olan Castro son aylarda giderek daha sık kamuoyu önüne çıktı.

Uzun bir aradan sonra televizyondan yayınlanan üç konuşma yapan Castro, sağlığının iyileştiğini söylüyor.