Fidel Castro, sağlığının iyi olduğunu açıkladı

HAVANA (İHA) - Küba Devlet Başkanı Fidel Castro, son 10 aydır ilk kez sağlık durumuyla ilgili ayrıntıları açıkladı.

Castro, geçen yıl Temmuz ayında, yetkilerini geçici olarak kardeşi Raul Castro'ya devretmişti. Castro, bir gazetede yayımlanan makalesinde, rahatsızlanmasının ardından bir değil birkaç ameliyat geçirdiğini açıkladı. Ameliyatın başlangıçta başarılı olmadığını belirten Castro, aylarca damardan beslenmek zorunda kaldığını ifade etti. Ancak şimdi durumunun daha iyi olduğunu belirten Küba lideri, sağlığının her geçen gün iyileştiğini, kilosunun sabitleştiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Hükümetin yayınladığı bazı fotoğraflar ve kısa video görüntüleri dışında Fidel Castro, son 10 aydır halkın karşısına çıkmadı. Kalın bağırsak rahatsızlığı olduğu tahmin edilen Castro'nun sağlığı resmi olarak Küba'da hükümet sırrı kabul ediliyor. Açıklamada, Küba'yı yarım yüzyıldır yöneten Castro'nun ne zaman halkının karşısına çıkacağına dair bir ipucu bulunmuyor.

Küba lideri, bu süreyi önemli konular üzerinde düşünmek ve okumak için kullandığını, yakın dostlarıyla telefonla görüştüğünü belirtiyor.

80 yaşındaki Castro, süratle eski sağlığına kavuşması önündeki tek engelin yaşı olduğunu söyledi. "Yaşlanma etkilerinden büyük bir tehlike yok" diyen Castro, gençliğinde yaşadığı 'zor ve belirsiz' zamanlarda bedenini ve sağlığını hırpaladığını belirtti.