Fidye Için Kaçırılan Müteahhit Operasyonla Kurtarıldı

Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR, (DHA) - DİYARBAKIR'da aralarında anlaşmazlık bulunan müteahhit M.Y.O., ortakları tarafından kaçırılarak ailesinden 500 bin lira fidye istendi.

Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR, (DHA) - DİYARBAKIR'da aralarında anlaşmazlık bulunan müteahhit M.Y.O., ortakları tarafından kaçırılarak ailesinden 500 bin lira fidye istendi. Polis, teknik ve Mobese kameralarından yaptığı takiple yerini belirlediği müteahhidi kurtardı. Operasyonda gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü'ne 10 Mart günü kentte müteahhitlik yapan M.Y.O'nun kayıp ihbarı yapıldı. M.Y.O'nun 8 Mart gününden itibaren kayıp olduğunu belirleyen polis, telefon ve Mobese kameralarını incelemeye alarak geniş çaplı çalışma başlattı. Çalışmada müteahhidin ailesine telefonla arayan bir kişinin 500 bin lira fidye istendiği de tespit edilmesi üzerine bu telefon numarası da takibe alındı. Fidye istenen telefonun Mardin'de bulunduğu ve müteahhit M.Y.O'nun otomobilinin de en son Diyarbakır'ın Çınar İlçesi Yukarı Konak Köyü çıkışında görüldüğü belirlendi. Hemen harekete geçen polis, takip ettiği otomobili durdurdu. Polis, otomobilde bulunan M.Y.O.'yu kurtarırken, kendisini kaçırıp fidye isteyen ortakları İ.D., İ.T. ve M.Ç.'yi gözaltına aldı. Bu kişilerin yapılan soruşturmasında kaçırma olayında irtibat halinde oldukları belirlenen N.T. ve R.T.'nin evlerine baskın düzenlendi. Evlerde yapılan aramada bir ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan 5 kişi polisteki sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede, 'Kişi hürriyetini yoksun kılma, alı koyma, adam kaçırma' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: