FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na Doğru

Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası Türkiye 2013 kapsamında gerçekleştirilen "Kupa Turu" etkinliği Antalya'da sona erdi.

Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası Türkiye 2013 kapsamında gerçekleştirilen "Kupa Turu" etkinliği Antalya'da sona erdi.

FIFA U20 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak yedi şehirde düzenlenen Kupa Turu'nun ikinci durağı Antalya'daki etkinlikler, Konyaaltı Caddesi'ndeki Atatürk Parkı Meydanı'nda bugün de devam etti.

Antalya'ya gelen kupa tırında futbolseverler, konsollarda play station oynadı, dokunmatik ekranda bilgi yarışması yaptı. Etkinlik alanının yanına kurulan mini sahada da kız ve erkek çocuklar futbol oynadı. Etkinliğin ikinci gününde alanı ziyaret eden çocuklar arasında futbol turnuvası düzenlendi ve başarı elde edenlere hediyeler verildi. FIFA U20 Dünya Kupası'nda oynanacak futbol topu ile şampiyon olan takıma verilecek kupa ile ziyaretçiler fotoğraf çektirdi.

Reklam
Reklam

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Antalya Bölge Müdürü Cansel Çevikol Tuncer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FIFA U20 Dünya Kupası'na geri sayımın başladığını ve Antalya'nın bu turnuvaya ev sahipliğine en iyi şekilde hazır olduğunu söyledi.

Antalyalı futbolseverlerin statları doldurarak, turnuva maçlarını izlemesinin önemli olduğunu anlatan Tuncer, biletlerin www.tff.org.tr adresinden indirimli satışlarının devam ettiğini ve bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini belirtti.

Tuncer, iki gün boyuncu Konyaaltı Caddesi'ndeki Atatürk Parkı Meydanı'nda kurulan alanda FIFA U20 Dünya Kupası'nın tanıtımının yapıldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Özellikle etkinlik alanında bulunan kupa ve turnuvada oynanacak top vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Çocuklar mini sahada yaşıtları arasında düzenlenen turnuvada keyifli anlar yaşadı. FIFA, bu tür organizasyonlarda tanıtım amaçlı çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda 7 şehirde düzenlenen kupa turu etkinliğinin ikinci durağı Antalya oldu, bundan sonraki durağı 4-5 Mayıs'ta Gaziantep."

Reklam
Reklam

Muhabir: Yusuf Karadağ / Buğra Ersavaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: