FIFA doping kontrollerini sıkı tutacak

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Almanya'da yapılacak Dünya Kupası'nda doping kontrollerini sıkı tutmayı planlıyor.

FIFA'ya bağlı doktorlar, Dünya Kupası sırasında futbolcularda Eritropoetin (EPO) doping maddesiyle ilgili kontroller yapacaklarını ve şu an için de hazırlıklarını sürdüren milli takımların antrenmanlarından ve özel maçlarından sonra oyunculardan numune alınmaya başlandığını belirttiler.

FIFA Tıbbi Komisyon Başkanı ve Belçika Birinci Lig takımlarından Club Brugge Başkanı Michel D'Hooghe, yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz Dünya Kupası'nda doping kontrolleri çok azdı. EPO maddesinin yalnızca kandan değil idrardan da belirlenebildiği için kontroller bu kez daha sıkı olacak. Dünya Kupası'nda her maçtan sonra iki takımdan iki oyuncu kontrole tabi tutulacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

D'Hooghe, şu ana kadar herhangi bir futbolcunun dopingli çıkmadığını ve son olarak 1994'de ABD'de düzenlenen Dünya Kupası'nda yıldız futbolcu Maradona'da doping tespit edildiğini kaydetti. D'Hooghe, "Biz bir yandan doping tespiti için gece gündüz çalışırken, diger yandan özellikle Ruslar ve Çinliler yeni maddeler üretiyor. Bunu da takip etmek zor oluyor" dedi.