Fıfa Heyeti, Türk Telekom Arena Stadı’nı İnceledi

Haziran ayında Türkiye’de gerçekleştirilecek olan FIFA U20 Dünya Kupası maçları öncesi FIFA yetkilileri stat incelemelerine...

Haziran ayında Türkiye’de gerçekleştirilecek olan FIFA U20 Dünya Kupası maçları öncesi FIFA yetkilileri stat incelemelerine devam ediyor. Heyet, maçların oynanacağı statlar arasında bulunan ve final maçının da oynanacağı stat olan Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da bugün incelemelerde bulundu.

Turnuvanın Türkiye’de düzenlenecek olmasından çok mutlu olduğunu dile getiren FIFA Müsabakalar Sorumlusu Rhia Martin, “İstanbul harika bir şehir ve turnuvaya en iyi şekilde ev sahipliği yapacaktır. Türk Telekom Arena mükemmel bir stat. Her şey tamama yakın. Geriye kalan en önemli şey aileleri, çocukları, futbol severleri turnuva boyunca bu stada çekip, stadyumu tamamen doldurmak. Türkiye geçen sene de UEFA Kongresine çok güzel bir ev sahipliği yaptı. Organizasyon konusundaki tecrübelerini biliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Türk Telekom Arena’da hem grup maçları oynanacak hem de final maçları oynanacak diye vurgulayan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Genel Sekreteri Emre Alkin, “FIFA heyeti gayet memnun. Tam nota yakın alıyoruz. Biliyorsunuz futbolda ufak tefek eksikler olur. Bunlar günün getirdikleridir. Bunları da tamamalayacağız. Biz Türkiye Futbol Federasyonu olarak inançlıyız ve bu konuda da inancımızı göstermiş bulunmaktayız.” diye konuştu.

Galatasaray Sportif A.Ş. Ceo’su Lütfü Arıboğan, bu organizasyonun hem Türkiye için hemde kendisi için çok özel olduğunu belirterek, “2013 FIFA U20 Dünya şampiyonası ülkemizin aldığı en önemli organizasyon. Geçmişte UEFA Finali gibi başarıyla gerçekleştirdiğimiz organizasyonlarda oldu. Bu turnuva Dünya Kupası’ndan sonra kapsam oalrak gelen en önemli organizasyonlardan. Önceki Türkiye Futbol Federasyonu’nda da geliştirdiğimiz ve başarıyla sürdürülen çalışmalar sonucu ve şimdi ki Fedarasyon’unda çalışmaları sonucu böyle organizasyonları artık yönetebiliyoruz. Bizde Türk Telekom Arena’da bu organizasyona hizmetler vereceğiz. Grup maçları ve yarı final maçları bu stadda olacak. Galatasaray Camiası olarak gururluyuz” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

FIFA Müsabakalar Sorumlusu Rhia Martin, TFF Genel Sekreteri Emre Aklin ve Galatasaray Sportif A.Ş Ceo’su Lütfü Arıboğan, U20 Dünya Kupası maskotu Kanki ile fotoğraf çekildiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: