FIFA U20 Dünya Kupası Kayseri’de Tanıtıldı

Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihlerinde düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası Türkiye 2013 kapsamında, turnuvanın...

Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihlerinde düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası Türkiye 2013 kapsamında, turnuvanın ulusal destekçilerinden Halkbank sponsorluğunda düzenlenecek "Kupa Turu" gerçekleştirildi. Kayseri Forum’da düzenlenen programda önce maçlarda kullanılacak olan futbol topu tanıtıldı. Ardından da şampiyon olan takıma verilecek kupa özel cam kafes içinde görücüye çıktı. Temenniler kupanın Türkiye’de kalması yönündeydi.

Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı ve FIFA U20 Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Servet Yardımcı ile çok sayıda davetli katıldı.

Reklam
Reklam

Davetliler önce simge olarak hazırlanan ve maçlarda kullanılacak olan futbol topunun tanıtımı için kurdele kesti. Kurdele kesimi ile birlikte topun üzerinde siyah örtü açıldı. Daha sonra şampiyon olacak takımın alacağı kupa tanıtımı yapıldı. Burada konuşan Servet Yardımcı, turnuvaya katılacak olan takımlara başarılar diledi. Yardımcı, Kayseri’de daha önce uluslararası ve ulusal organizasyonlara Kadir Has Stadında ev sahipliğini yaptığını hatırlatarak, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye teşekkür etti.
Program sonunda Halkbank katılımcılara şampiyonanın maskotu olan Kanki’nin ve federasyonun simgeleri bulunan şapka ve anahtarlık hediye etti. Programda en çok ilgili ise Kanki gördü. Kanki aşırı ilgiden zor anlar yaşadı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz