Fıfa U20 Dünya Kupası'na Doğru

FIFA heyeti, U20 Dünya Kupası’nın açılış maçının oynanacağı Kadir Has Stadyumu’nda incelemelerde bulundu.Kayseri Kadir Has...

FIFA heyeti, U20 Dünya Kupası’nın açılış maçının oynanacağı Kadir Has Stadyumu’nda incelemelerde bulundu.

Kayseri Kadir Has Stadyumu’na teknik yeterlilik denetiminde bulunmak ve full-test yapmak üzere gelen FIFA Turnuva Direktörü Inaki Alvarez ve beraberindekiler, U20 Dünya Kupası’nın açılış maçının yapılacağı statta incelemelerde bulundu. Yapılan çalışmaları yerinde denetleyen FIFA Turnuva Direktörü Inaki Alvarez, Kayseri’de açılış maçının oynanacağı için Kayseri’nin önemli bir şehir olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Stadı denetlemeden önce bir açıklama yapan FIFA Turnuva Direktörü Inaki Alvarez, "Kayseri’de olmaktan çok memnunuz. Turnuva öncesinde tam kapsamlı denetim yapmak için FIFA ekibi olarak geldik. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde FIFA Delegasyonu hem hakemler hem de genel koordinatörler burada operasyonlar yapacak. Açılış maçı ve açılış seramonisi de burada olacağı için Kayseri çok önemli bir yer taşıyor” ifadelerinde bulundu.

U20 Dünya Kupası’nın Türk futbol tarihinin en önemli turnuvası olduğunu belirten Alvarez, “Bu turnuva Türkiye’de organize edilen en önemli futbol turnuvasıdır. Bu Dünya Kupası’nda daha önce birçok yıldız ortaya çıktı. Messi ve Maradona gibi oyuncular ortaya çıktı. Bu kupa onların yıldızının parladığı kupadır. Bu kupada yıldızı parlayan oyuncuların olacağına inanıyoruz. Kayseri’de ilginç takımlar mücadele edecek. Maçlarda stadyumun dolu olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

U20 Dünya Kupası Kayseri Şehir Sorumlusu Ali Üstünel de, "Dünya kupasının açılış maçına 11 gün kaldı. Bir yıla yakındır şehrimizde bu organizasyona en üst seviyede en iyi şekilde ev sahipliği yapabilmek için önemli çabalar sarfettik. Son 6 aydır federasyon ve FIFA yetkilileri ile yakın temaslarımız oldu” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: