FİFA U20 Kupası Coşkusu Gaziantep'te

Türkiye'de 21 Haziran–13 Temmuz arasında düzenlenecek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası kapsamındaki 'Kupa Turu'...

Türkiye'de 21 Haziran–13 Temmuz arasında düzenlenecek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası kapsamındaki 'Kupa Turu' etkinliklerinin yeni durağı Gaziantep oldu. Gaziantep'teki tanıtım etkinliğine ünlü hakem Cüneyt Çakır da katıldı.

Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte U20 Dünya Kupası da sahnede görücüye çıkarken, davul ve zurnalar çalınıp, halaylar çekildi.

Gaziantep Valisi Erdal Ata, turnuvada 7 ilden bir tanesinin Gaziantep olmasının kendileri açısından çok sevindirici bir olay olduğunu söyledi.
Türkiye Futbol Federasyonu 2. Başkan Vekili ve İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı da turnuva sürecinde 6 ülkenin Gaziantep'e geleceğini ifade etti. Gaziantep'in turnuvada misafirperverliğiyle ön plana çıkacağını kaydeden Yardımcı, "Gaziantep bir futbol şehri. Dünyaya da bu coşkuyu, başarıyı Gaziantep iletmiş olacak. Bundan dolayı Gaziantep şehrinin bize büyük destek vermesi lazım. Bu coşkuyu bize yaşatmalı." ifadelerini kullandı.
Hakem Cüneyt Çakır ise U20'nin FİFA'nın Dünya Kupası'ndan sonra en önem verdiği ikinci kupa olduğunu kaydetti. Milyarlarca futbolseverin bu turnuvayı izleyeceğini dile getiren Çakır, "Sadece turnuvayı izlemekle kalmayıp ülkemizi tanıyacaklar, şehirlerimizi tanıyacaklar. Bu anlamda da çok önem taşıyor. Ben inanıyorum ki çok iyi bir şekilde düzenleyeceğiz bu turnuvayı çok iyi bir şekilde geçireceğiz hem futbol adına hem de organizasyon adına. Bundan sonra düzenleyeceğimiz organizasyonlar için de büyük bir örnek teşkil edecek. Bunun için de taraftarlara çok önem düşüyor. Statların dolması gerekiyor. Ben buradan bir kez daha medyaya teşekkür etmek istiyorum. Çünkü gereken ilgiyi gösteriyorlar. Bundan sonra da turnuvaya kadar bu şekilde devam ederse ben stadların da dolacağını çok güzel bir organizasyonu bütün dünyaya izlettireceğimizi düşünüyorum. Şimdi sadece burada geleceğin yıldızı futbolcular olamayacak. Belki de dünyanın en önde gelen hakemleri burada olacaklar. Onları da izleme imkanı bulacak futbolseverler." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: