'FIFA yorgun oyuncu sorununa el atmalı'

Güney Afrika Dünya Kupası'nın Organizasyon Komitesi Başkanı Danny Jordaan, FIFA'nın 2014 Brezilya Dünya Kupası'ndan oyuncuların yorgun düşmesi sorununa bakması gerektiğini söyledi.

Güney Afrika'daki Dünya Kupası'nın Organizasyon Komitesi Başkanı Danny Jordaan FIFA'nın 2014 Brezilya Dünya Kupası'ndan önce yorgun oyuncu sorununa bakması gerektiğini söyledi.

Dünya Kupası'nda dünyanın bazı en iyi oyuncularının iyi bir performans sergileyememesi hayalkırıklığı yarattı.

Jordaan 'Oyuncuların dinlenmemiş olması Dünya Kupaları'nda hep bir sorun oldu. Bir oyuncunun vücudu kaç maç kaldırabilir ki?' dedi.

Jordaan ayrıca, 'Sezon sonunda oyuncuların vücudu Dünya Kupası'ndaki baskıyı ve gereken enerjiyi karşılayamıyor gibi gözüküyor' şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Finalde karşı karşıya gelecek Hollanda ve İspanya takımlarının önde gelen oyuncuları genel olarak iyi bir performans sergilerken, diğer takımların pek çok yıldız oyuncusu potansiyellerini ortaya koyamadı.

Arjantinli Lionel Messi, Brezilyalı Kaka ve İngiliz Wayne Rooney gol atmayı başaramadı. Portekizli Cristiano Ronaldo Kuzey Kore'yi 7-0 yendikleri karşılaşmada bir gol kaydederken, İspanyol Fernando Torres henüz golle buluşamadı.

Messi ve Rooney 2009-2010 sezonunda 50'den fazla maçta görev aldı. Kaka ve Torres ise Güney Afrika'ya geçirdikleri sakatlıkların ardından, tam olarak iyileşemeden gitti.

Afrika Kupası Afrikalı oyuncuların bir çoğu da Ocak ayındaki Afrika Kupası'nda mücadele etmişti.

Ganalı Michael Essien, tam hazır hale gelmeden Afrika Kupası'nda mücadele etti ve dizinden sakatlandı. Essien bu sakatlığı nedeniyle Dünya Kupası'nad görev alamadı.

Fildişi Sahilleri'nden Didier Drogba ise Dünya Kupası hazırlık kampında kolunu kırdı.

Jordaan, 'Bu oyuncular Ocak ayında Afrika Kupası'nda oyandı. Daha sonra klüplerine geri dönüp ulusal ligler ve Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettiler ve en sonunda Dünya Kupası'na geldiler. Michael Essien ve Didier Drogba'dan gelip, Dünya Kupası'nda iyi bir performans sergilelemelerini beklemek makul mü? Bence değil. Bence bu çok fazla' dedi.

Reklam
Reklam

FIFA geçmişte maç takvimi arasında dinlenme dönemleri koyma girişiminde bulunmuştu. Almanya gibi bazı ülkelerde de kış aylarında lige ara veriliyor. Ancak bu önlemler pek işe yaramamış gibi gözüküyor.