FİFA'dan Diyarbakırspor'u şok eden karar

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Diyarbakırspor şok üstüne şok yaşıyor. Sezon başında...

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Diyarbakırspor şok üstüne şok yaşıyor. Sezon başında Türkiye Futbol Federasyonu’nun trasfer yasağı getirdiği kulübe şimdi de Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FİFA) 2 dönem transfer yasağı cezası verdi. Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Nurullah Edemen, önceki yöneticilerin görevlerini yapmadıkları için bir kez daha mağdur olduklarını söyledi.
Edemen, FİFA kararının kendisine ulaşır ulaşmaz geçmişe yönelik araştırma yaptıklarını ve o dönemde kulüp avukatlığını yapan ve karşılığında para alan kişilerin bununla ilgilenmediklerini gördüklerini kaydetti.
Edemen, FİFA’nın 2009-2010 sezonunda transfer ettiği ancak daha sonra yollarını ayırdığı Mısırlı futbolcu Amir Azmy’in açtığı davayı kazanması üzerine yükümlülüğünü yerine getirmediği gerekçesiyle Diyarbakırspor’a 2 transfer ve tescil dönemi süresince tescil işlemi yapma yasağı getirdiğini kaydetti. Futbolcuya ödeme yapılması halinde bile Ocak 2012 ve Ağustos 2012 transfer dönemlerinde futbolcu transfer edemeyeceklerini anlatan Edemen, Diyarbakır halkının bunların sorumlularından hesap sorması gerektiğini kaydetti. Edemen, “Bu oyuncunun parası 30 gün içinde ödenmemesi halinde sırasıyla puan silinme ve küme düşme cezaları da uygulanacak. Bu konuyla ilgili resmi yazışmalara kulübümüzün cevap vermediği ve yazışmaların görevli avukatımız tarafından da takip edilmediğini öğrendik. Eski yönetimlerin yaptığı yanlışların Diyarbakırsporumuza faturası çok ağır olmuş ve içinden çıkılamaz bir hal almıştır. 90 bin Avro alacağı olan bir oyuncu hem FİFA hem UÇK (Uyuşmazlık Çözüm Kurulu) tarafından haklı bulundu. Bunda o dönem görev yapan yönetimin büyük hatası vardır. Asıl skandal Amr Azmi ile ilgili TFF’nin 3 kez Diyarbakırspor kulübüne 30’ar gün itiraz için süre vermesine rağmen hiç bir şekilde itirazda bulunulmamış. Bunu anlamak mümkün değil.” ifadelerini kullandı.
Diyarbakırspor’dan yine olaylı bir şekilde ayrılan Goran Stankovski’ye de FİFA’nın 73 bin avro ödenmesini kararlaştırıldığını anlatan Edemen, yaşadıkları ekonomik sıkıntılara hergün bir yenisinin eklendiğini kaydetti. Edemen, “ Yönetimi geldiğimizden beri eski sıkıntılarla uğraşıp duruyoruz. Kulübün parasını aldığı halde savunma yapmayan avukattan bile hesap sorulmamış. Diyarbakır duyarsız kalmasın sorumlulardan hesap sorsun. Ben kulübü bir yere kadar götürürüm.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz