FIFA'dan fahiş bilet fiyatına soruşturma

Londra (AA)- İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin İngiltere milli takımının Dünya Kupası'nda yapacağı maçların biletlerinin bazı dolandırıcılar tarafından 10 katından fazla fiyatla internet üzerinden satışa çıkarıldığını ortaya çıkarmasının ardından, FIFA soruşturma başlattı.

FIFA tarafından normalde tanesi 68 sterlinden satılan maç biletlerinin internet üzerinden yasadışı şekilde 900 sterline kadar alıcı bulduğunun ortaya çıkmasının ardından, FIFA bu şekilde satılan biletlerin geçersiz sayılacağını açıkladı.

Reklam
Reklam

Onlineticketshop.com adlı internet sitesinin İngiltere'nin İsveç ile oynayacağı maç için 695 ile 895 sterlin arasında fiyat istendiğine işaret eden FIFA yetkilileri, bu biletlerden satın alan kişilerin Almanya'daki stadyumların kapısında kalabilecekleri, maçlara alınmayabilecekleri uyarısında bulundu.

İngiltere'de geçen yıllarda çıkartılan holiganizmi önlemeye yönelik yasayla, resmi yapıların dışında özel kişi ve kurumların maç bileti satması yasaklanmıştı.
İnternet üzerinden faaliyet gösteren Onlineticketshop.com adlı şirket adına yapılan açıklamada ise şirketin İngiltere'de değil ABD'de kayıtlı olduğu, bu nedenle de yasaların çiğnenmesinin söz konusu olmadığı savunuldu.