FIFA'ya teknolojiye izin ver baskısı

İngilizler hem Capello'ya hem de FIFA'ya öfkeli.

Dünya Kupası finallerinde güne damgasını vuran olay, dün Almanya'nın İngiltere'yi bozguna uğrattığı ve 4-1 biten maç oldu.

İngiltere'de teknik direktör Capello'nun geleceği belirsiz. Capello kalmak istediğini açıkladı, basın, gitmeli diyor.

Kararı federasyon bir kaç hafta içinde alacak.

İngilizler FIFA'ya da öfkeli.

Bu öfkenin nedeni ise, FIFA'nın statlarda teknolojinin kullanılmasına karşı çıkması.

Dün hem İngiltere Almanya hem de Arjantin-Meksika maçlarında sonuca etki eden hakem hataları yaşanmıştı.

Reklam
Reklam

FIFA, hakemlerin pazar günü oynanan maçlarda yaptıkları hatalar konusunda yorum yapmaktan kaçındı.

Ancak, ardarda oynanan iki maçta yaşanan hatalar, FIFA'nın maçlarda teknolojiden yararlanılması yönündeki çağrılara kulak vermesi gerektiği uyarılarının dillendirilmesine neden oldu.

İngiltere-Almanya maçının 38. dakikası oynanırken, Frank Lampard'ın şutu Almanya kalesinin üs direğinin altına çarpıp kale önce kale çizgisinin içine düştü, sonra sekti ve kalecinin kucağına geldi.

Hakem topun çizgiyi geçmediğine hükmederek oyunu devam ettirirken, pozisyonun televizyondaki tekrarı topun yarım metre içeride olduğunu, İngilizlerin o an için beraberlik golünün sayılmadığını ortaya koydu.

İkinci pozisyon ise, Arjantin ile Meksika arasındaki maçta yaşandı.

Bir kaç metre ofsayt pozisyonunda olan Tevez'in Messi'nin pasıyla attığı kafa golü Arjantin'i o ana kadar daha etkili oynayan Meksika karşısında 1-0 öne geçirdi.

Her iki pozisyonun kopardığı fırtınanın ardından maçlarda teknolojiden yararlanılması gerektiği daha yüksek sesle dile getirilmeye başlandı.

Reklam
Reklam

Golü sayılmayan Lampard, İngiliz yorumcular, hatta İngiltere Başbakanı David Cameron da, futbol maçlarında teknolojinin kullanılmasından yana.

FIFA sözcüsü ise, günlük basın bilgilendirme toplantısı sırasında sorulara, bu konuları ve hakemleri tartışmanın yeri burası değil yanıtını verdi.

Nicolas Maingot, FIFA icra komitesinin, İngiltere Federasyonu'nun da katılımıyla konuyu mart ayındaki toplantısında ele aldığını ve sonunda statlarda teknolojinin kullanılması yönünde bir karar çıkmadığını hatırlattı.