"Fiili envanter uygulaması tüm ülkede yapılacak"

İHA - AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Türkiye'nin çağdaş bir ülke olma yolunda daha hızlı ilerleyebilmesi için kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasının mecburi olduğunu söyledi.

Aydın'da yaptıkları esnaf ziyaretleri esnasında Aydın Gelir İdaresi Başkanlığı'nın duyurduğu 9-31 Ocak 2008 tarihleri arasında yapılacak olan fiili envanter uygulamasıyla ilgili yanlış değerlendirmeler yapıldığını tespit ettiklerini belirten Milletvekili Mehmet Erdem, esnaf ve işadamlarıyla daha doğru bilgi paylaşımının sağlanması düşüncesiyle Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy ile çeşitli görüşmeler yaptıklarını ifade etti. Erdem, "Öncelikle fiili envanter uygulamasının sadece pilot illere mahsus yapılacağı, birçok ilde ise bu uygulamanın yapılmayacağı yönündeki ifadelerin doğru olmadığını öğrendik. Fiili envanter uygulaması tüm Türkiye'de yapılacaktır. Kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması hepimizin arzusudur. Maliye Bakanlığı bu uygulamayla gayet samimi olarak mükellefleri önceden haber verip, uyarılarda bulunarak denetlemelere hazırlanma fırsatı sunmaktadır. Kaldı ki önceden bu tür uygulamalar, haber verilmeden ve ansızın yapılabilmekteydi" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin çağdaş bir ülke olma yolunda daha hızlı ilerleyebilmesi için kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasının mecburi olduğunu kaydeden Mehmet Erdem, KDV, kurumlar vergisi, gelir vergisi gibi vergilerde indirimlerin yapıldığını ve bu dönemde artık kayıt dışı ekonomi anlayışına son verme zamanının geldiğini sözlerine ekledi.