Fikirler hayal olmaktan çıkıyor

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, esnaf ve sanatkarın fikirlerini hayal olmaktan çıkardıklarını söyledi.

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, iki proje uzmanının istihdam edildiği proje ofisinin 73 mesleki oda ve 70 bin esnaf ve sanatkarın fikirlerini hayal olmaktan çıkarmak adına danışmanlık yaparak farklı alanlardaki proje duyurularını daha hızlı ve yaygın hale getirmek için en iyi şekilde hizmet vereceğini söyledi.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, ülkemizi yerelde ve uluslar arası alanda ekonomik, toplumsal ve kültürel yönden etkinliklerle kalkındırma amacı doğrultusunda birlik bünyesinde proje ofisi oluşturduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Başkan Dinçer, iki binli yıllardan bugüne ülke çapında katlanarak gelişen proje kültürü ve çok çeşitli kaynaklardan sunulan hibe desteklerinin farklı alanlarda hizmet veren kurum ve kuruluşlara bir çok yönden yenileşme ve üretme imkanı tanıdığını belirtti. Mali olarak bu pastada büyük paylar ayrılan ülkemizi, gerek yerelde gerekse uluslar arası alanda ekonomik, toplumsal ve kültürel yönden etkinliklerle kalkındırmayı sosyal bir sorumluluk olarak gördüklerinin altını çizen Başkan Dinçer, bu sorumluluk bilinci doğrultusunda Mersin’de 5 projeyi hayata geçirdiklerini, 8 projeye ise ortaklık ettiklerini ifade etti.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin sahip olduğu proje tecrübesini daha sistemli ve proğramlı bir şekilde yürütülmesi ve sürekliliğin sağlanması için Birlik bünyesinde proje ofisi kurulması kararı aldıklarına dikkat çeken Başkan Dinçer, “Geçtiğimiz aylarda faaliyete geçen ve iki proje uzmanın istihdam edildiği proje ofisimiz geçmiş yıllarda yürüttüğümüz ve ortak olduğumuz projelerden edindiğimiz tecrübelerle mevcut kaynakları bölgemizin ve esnafımızın gelişimini sağlayacak alanlara çekebilmek için hızla işe koyulmuştur” dedi.

Reklam
Reklam

Mersin ESOB Sicil Müdürlüğü hizmet binasının 4. Katında tam donanımlı bir şekilde hazırlanan proje ofisinin, iki personeliyle odalarımıza ve esnafımıza birebir hizmet vererek onları proje konusunda cesaretlendireceğini kaydeden Başkan Dinçer, “Ofisimiz özellikle birliğimiz faaliyet alanına giren konularda, birliğimize bağlı 73 oda ve 70.000 esnafın fikirlerini hayal olmaktan çıkartmak adına danışmanlık yaparak farklı alanlardaki proje duyurularının daha hızlı ve yaygın olması için en iyi şekilde hizmet verecektir. Aynı zamanda sürekli bir araştırma potansiyeli içinde olan proje ofisi Mersin esnafını bir adım ileriye götürecek her türlü çalışmayı değerlendirip, projeler hakkında bilinçlendirme ve duyarlılık çalışmaları ile kişiler ve destek programları arasında köprü görevi görecektir” şeklinde konuştu. Başkan Dinçer şöyle devam etti.

“Konularında deneyimli Proje uzmanları Salih Serkan Aydın ve Tuğba Durmuş’un hizmet verdiği proje ofisimiz ilk olarak “Teknik Mesleki Eğitimle İşsizliğe Elveda” adlı SODES projesiyle ilk projesini üretip, kısa bir sürede üç farklı destek programına başvuru yapmış ve bunlardan Çukurova Kalkınma Ajansı 2011yılı Göçle Gelen Nüfusun Sosyal ve İktisadi Uyumunun Sağlanması Mali Destek Programı’na sunulan projeyi gerçekleştirmeye hak kazanmıştır. Aklındaki projeleri hayata geçirmek isteyen esanf ve sanatkarlarımızı ve odalarımızı proje ofisimizle dialog kurmaya davet ediyoruz. Artık fikirler hayal olmaktan çıkacaktır”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: