Fikirlerini fırsata dönüştürmek isteyen gençlere eğitim imkanı

Ankara Ticaret Odası (ATO), Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu...

Ankara Ticaret Odası (ATO), Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu ile birlikte, Türkiye’de girişimciliği geliştirmek üzere “Girişimcilik Programı” başlatıyor.

Ankara Ticaret Odası’ndan yapılan açıklamaya göre, işsizlikle mücadeleye katkı sağlamak ve Türkiye ekonomisinin gelişimini desteklemek hedefiyle başlatılan Girişimcilik Programı ile girişimci adaylarına, kendilerine uygun konuyu iş fırsatından iş fikrine dönüştürmelerini sağlayacak eğitim, fikri uygulamaya koyacak bilgi, danışmanlık, koçluk ve finansman desteği sağlanacak. Başvurular arasından seçilecek 30 girişimci adayının yararlanacağı program 22 Şubat’ta başlayacak. 11 Mayıs’a kadar devam edecek programda temel eğitimin ardından pazarlama, muhasebe, hukuk, finans, üretim ve proje yönetimi gibi bir girişimcinin sahip olması gereken yetkinliği kazandıracak teknik eğitim dersleri verilecek. Girişimcilere iş planı hazırlayabilme, kaynakları doğru ve etkin kullanabilme gibi niteliklerle, hayat boyu öğrenme alışkanlığının kazandırılacağı programda, hazırlanan iş planı oluşturulacak bir jüriye de sunulacak.

Reklam
Reklam

FİNANSMAN KOSGEB’DEN

Girişimci Programı’nı bitiren adaylar, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) destek programlarına başvurarak 100 bin TL’ye kadar finansman desteği alabilecekler. KOSGEB, Girişimcilik Programı’na toplam 3 milyon TL finansman desteği sağlayacak.

Girişimcilik Programı’na katılmak için, girişim konusunda teknik bilgiye sahip, girişim konusunun yer aldığı sektöre ilişkin farkındalığı olan, yenilikçi ve sürdürülebilir bir iş fikrine sahip, analitik düşünebilen, motivasyonu yüksek 18 yaşını doldurmuş ve okur yazar olan herkes başvurabilecek. Girişimci adayları ATO, TOBB, TOBB ETÜ, TEPAV ve KOSGEB temsilcilerinden oluşan bir jüri tarafından seçilecek. Başvurular http://girisimcilik.atonet.org.tr web sitesi üzerinden on-line olarak 15 Şubat 2012 tarihine kadar yapılabilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz