Fikri Işık kimdir? Milli Savunma Bakanı Işık oldu

Fikri Işık, yeni Milli Savunma Bakanı olarak belirlendi. Yeni kabinede bu görevi sürdürecek Fikri Işık, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Fikri Işık kimdir sorusunun yanıtı haberimizdedir.

65. Hükümet'in Bakanları, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklandı. Yıldırım tarafından sunulan liste Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda açıklanan yeni kabinede Fikri Işık, Milli Savunma Bakanı olarak duyuruldu. Işık'ın bakan olmasının ardından, vatandaşlar arama motorlarında Fikri Işık kimdir, şeklinde sorgular yapmaya başladılar. Fikri Işık hakkında bilgileri ve biyografisini haberimizde bulabilirsiniz.

FİKRİ IŞIK KİMDİR?

AK Parti milletvekillerinden Fikri Işık, 13 Eylül 1965 tarihinde Gümüşhane'nin Şiran İlçesine bağlı Babacan Köyü'nde dünyaya geldi. Makbule ve Tevfik Işık'ın oğlu olan Fikri Işık, üniversite eğitimini Başkent Ankara'da gördü. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği bölümünden mezun olan Işık, eğitiminin ardından Kocaeli ve İstanbul'da özel okullarda İngilizce ve Matematik öğretmenliği yaptı. Ardından bir süre ise Gıda sektöründe yönetici olarak çalıştı.

Reklam
Reklam

23. ve 24. dönemlerde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Kocaeli Milletvekili seçilen Işık, 31 Ocak 2013'ta TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığı görevinde bulundu. 62., 63. ve 64. Hükümetlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görev yapan Fikri Işık, 24 Mayıs 2016'da Başbakan Binali Yıldırım tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda açıklanan 65. Hükümet'te görevi değiştirilen isimler arasında yer aldı. Işık, İsmet Yılmaz'ın yerine Milli Savunma Bakanlığı görevine getirildi.

Anahtar Kelimeler: