‘Fikri Mülkiyet Haklarında Etkin Koruma, Yeni Yatırımların Önünü Açacak’

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye’yi yatırım üssü yapmanın yolunun...

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye’yi yatırım üssü yapmanın yolunun fikri mülkiyet haklarını korumaktan geçtiğini söyledi. Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşundan 53’ünün İzmir’de olduğunu belirten Yorgancılar ekonomik kalkınma, yatırım ve istihdamı arttırmak için adil bir rekabet ortamı oluşturulması gerektiğine dikkat çekti.

EBSO Başkanı Yorgancılar, Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nde yaptığı açıklamada Türkiye’de son yıllarda fikri ve sınai mülkiyet hakları alanında ilerleme sağlandığını, Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı tarafından geçen aylarda yayımlanan raporda, Türkiye’nin bu alandaki başarısının vurgulandığını dile getirdi. Bu ilerlemeyi sürdürebilmenin yatırımlar açısından kritik önem taşıdığını vurgulayan Yorgancılar, fikri mülkiyet alanındaki her türlü ihlâle karşı etkili mücadelenin şart olduğunun ve bu ihlâlleri kolaylaştırıcı her türlü düzenlemeden de kaçınılması gerektiğinin altını çizdi. Ender Yorgancılar, şunları kaydetti: “Küresel ekonomide üretimin doğuya kaydığı bir süreçte, Türkiye’yi yeni yatırımlar için bir cazibe merkezi haline getirmeliyiz. Bunun yollarından biri de fikri mülkiyet haklarının etkin korunması, böylelikle ülkemize marka ve patent yatırımlarının yapılmasıdır. Yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında fikri mülkiyet haklarında etkin koruma, yeni yatırımlara cansuyu anlamına gelmektedir. Bu da ülkemiz ekonomisinin büyümesinde kritik bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu vesileyle tüm yatırımcı ve marka patent hak sahiplerinin 26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nü kutlar, ülkemizin bu haklara en üst düzeyde sahip çıkmasını temenni ederiz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: