Fikri Sağlar: Büyük Coşku Yaşanıyor (2)

'ERDOĞAN, ÜLKEYE İHANET EDER KONUMDADIR' Resmi olmayan sonuçlara göre milletvekili seçilen CHP'nin Mersin 2'nci sıra adayı Fikri Sağlar, adliyede gazetecilere açıklamalarda

'ERDOĞAN, ÜLKEYE İHANET EDER KONUMDADIR'
Resmi olmayan sonuçlara göre milletvekili seçilen CHP'nin Mersin 2'nci sıra adayı Fikri Sağlar, adliyede gazetecilere açıklamalarda bulundu. Adana ve Hatay'da durdurulan MİT TIR'ları üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen Sağlar, şunları söyledi:
"Bu silahlar oraya giderken kim karar vermiştir? Bir ülkenin iç savaşına karışmak Türkiye Cumhuriyeti'nin hangi mevkisi, parlamentosu, güvenlik kurulu, kim bunun kararını vermiş ve halktan saklanmıştır? Bu ciddi bir şekilde o ülkelerle aramızı açmaktan öte, bir savaş nedenidir. Bir Cumhurbaşkanı bunu koruyorsa, olayın ortaya çıkmasından sonra 'Neden çıkardın' diye basını susturmak için baskı altında tutuyorsa, yaptığı işin yasadışı bir iş olduğunun farkındadır. Bunun ülkemize ciddi kötü getirileri olacaktır. Savaş nedeni olabilecek noktaya gelecektir. Savaş nedeni olduğunda Recep Tayyip Erdoğan ülkeye ihanet eder konumdadır."
HALK, 'ARTIK YETER' DEDİ
Seçim sonuçlarına göre AK Parti'nin tek başına hükümet olmayacağı doğrultusunda bir kanının ortaya çıktığını ifade eden Sağlar, şöyle devam etti:
"Bu Türk halkının 'Artık yeter' deyişidir. Bu Recep Tayyip Erdoğan ile Ahmet Davutoğlu'na 'Yeter' deyiştir. Anayasal suç işleyen, tarafsızlığını ortadan kaldıran ve aylardır meydanlarda parti lideri gibi diğer partilere, insanlara, kendisine oy vermeyenlere hakaret eden ve aynı zamanda kendisine 'Hakaret edildi' diye insanları baskı altında tutarak hapsetmeye çalışan bir anlayışa Türk halkı 'Artık yeter' dedi. Ciddi bir hareket var. O da HDP'nin barajı geçerek parlamentoya girmesidir. Türkiye'nin demokratikleşmesi için bir şans doğuyor. Yarın bu şansı bir güneş gibi göreceğiz."

Reklam
Reklam

Mustafa ERCAN- Mustafa İNSAN/MERSİN,
FOTOTĞRAFLI

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: