Fikri Sağlar, CHP'den davet bekliyor

Ankara (AA)- Eski Kültür Bakanlarından Fikri Sağlar, "CHP'den siyasi mülahazalarla ihraç edilmiş olanların partiye dönüş yolunun açılması gerektiğini" söyledi.

Fikri Sağlar, 2001 yılında Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) kararıyla ihraç edildiği CHP'ye geri döneceği yönündeki haberlerle ilgili olarak, hukuken üye olmasa da CHP'li olmaya devam ettiğini belirterek, söz konusu dönemde sadece kendisinin değil, bin 800'e yakın partilinin ihraç edildiğine dikkati çekti.

"Kesin ihraç" kararını gerektiren bir suç işlemediğini vurgulayan Sağlar, "Kesin ihraç karınının bir gerekçesi yok. Ben hiçbir zaman CHP'lilerin alnına kara sürecek bir şey yapmadım. Aksine, CHP'nin, sosyal demokrasinin gelişmesi konusunda hep kararlı ve dik durdum" dedi. Sağlar, CHP'ye döneceği haberlerinin ardından olumlu tepkiler aldığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Reklam
Reklam

"CHP'de gerçekten bizlere ihtiyaç varsa, benim ve benimle aynı durumda bulunanların önündeki engellerin kaldırılması gerekli. Bir bacağı olmayan demokrasinin yürümesi mümkün değil. Türkiye'nin bugünkü koşulları CHP'ye daha da ciddi ihtiyaç olduğunu ortaya koyuyor. Ülkede iç barışın sağlanması, Kürt sorunun çözülmesi, toplumsal barışın, hoşgörünün oluşması konununda sosyal demokrat iktidara ihtiyaç var. CHP'nin bunu gerçekleştirebilecek kadrolara ihtiyacı var."

Partinin çeşitli kademelerinde, parti örgütlerinde kendisi ve aynı durumda bulunan pek çok ismin dönüşüne yönelik heyecanlı bir bekleyiş yaşandığını savunan Sağlar, şöyle devam etti:

"Aldığım olumlu tepkiler nedeniyle benim dışında gelişen bu noktadan mutluluk duyuyorum. Bu çağrılara cevap verilmesi gerekiyor. CHP'den siyasi mülahazalarla ihraç edilmiş olanların, partiye dönüş yolunun açılması gerekiyor. Solu birleştirmenin yolu, sol kadroların bir araya toplanmasıyla mümkün. Sosyal demokrasiye emek veren veya verecek olan tüm kadroların eski, yeni demeden siyasi parti içinde yer alarak kalıcı hale gelmesi gerekir. Bu parti CHP'dir. CHP var olduğu sürece diğer sol
partiler küçük ve marjinal partiler olarak kalıyor. CHP üzerine düşen görev ve sorumluğu da almalıdır."

Reklam
Reklam