Fikri Sağlar Köy Ve Mahalle Muhtarları İle Buluştu

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Fikri Sağlar, muhtarların demokrasinin en önemli unsuru olduğunu ifade ederek,...

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Fikri Sağlar, muhtarların demokrasinin en önemli unsuru olduğunu ifade ederek, “Ama bir türlü muhtarlarımızın değeri belli değildir, bilinmez. Giderek demokrasi gelişti dedik ama gelişen demokraside, demokrasinin beşiği olan, demokrasinin birinci adımı olarak kabul edilen muhtarlarda aynı şekilde görev anlamında gelişmediler” dedi.

CHP PM Üyesi Sağlar, Mersin’in merkez ilçelerinin mahalle ve köy muhtarları ile bir araya geldi. Radisson Blu Otel’de muhtarların sorunlarını dinleyen Sağlar’a, Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen’de eşlik etti.

Reklam
Reklam

Burada konuşan Sağlar, muhtarlarla olmaktan onur duyduğunu kaydetti. Muhtarların demokrasinin en önemli unsuru olduğunu belirten Sağlar, “Ama bir türlü muhtarlarımızın değeri belli değildir, bilinmez. Muhtar saygı duyulur. Giderek demokrasi gelişti dedik ama gelişen demokraside demokrasinin beşiği olan, demokrasinin birinci adımı olarak kabul edilen muhtarlarda aynı şekilde görev anlamında gelişmediler” ifadelerini kullandı.

Muhtarların sadece yürütme kanalı olmadığın belirten Sağlar, “Muhtar sadece suyu, yolu, ağacı, meydanı, çeşmeyi yapmak ve yaptırmakla uğraşmaktan başka önemli bir başka görevi de aileler arasında, sokaklar arasında, mahalleler arasındaki insan ilişkilerini düzenlemek içinde mücadele eder. Köylerde muhtarın görevi daha fazladır. Muhtar son derece önemlidir” diye konuştu.

“BELEDİYELERİN MUHTARLARLA İLİŞKİ KURMADIĞINI GÖRÜYORUM”

Belediyelerin muhtarlarla demokratik geleneklere uygun şekilde ilişki kurmadığını gördüklerini ifade eden Sağlar, “Muhtarlarımızın en büyük söylentileri “Belediye başkanları bizi adam yerine koymuyorlar” oluyor. Muhtarların belediye başkan yardımcıları gibi kendi mahallelerinde birer beledi başkan vekili gibi hareket etmeleri gerekiyor” dedi.

Reklam
Reklam

Bu tür toplantıların da yararlı olduğunu belirten Sağlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu lafta kalmayacak bir çalışmadır. Bu tip çalışmalarda, karşılıklı konuşma ortamında yeni düşünceler ve projeler ortaya çıkıyor. Birlikten güç doğar. En önemli meselede, en uçtaki, en değerli olan yönetici bir kentin yönetilmesinde en önemli insan olandır. Yani bir mahalle, bir köy muhtarı kentin yönetilmesinde en önemli ve en yetkili kişi olmalıdır. Akıllı belediye başkanı bunu yapar. Anamur’daki bir köyün problemini Mersin’den oturarak çözemezsin. Öyle bir mekanizma kurmanız gerekiyor ki tıkır tıkır hizmetlerin geldiği görmelisiniz. Bundan siz mutlu olursunuz. Zaten sizin mutlu olmanız o belediye başkanının başarılı olması demektir. Demokrasinin beşiği yereldir. Yerelin beşiği de en uç noktasında muhtarlardır. Ben muhtarların son derece önemli olduğuna inanan bir kişiyim.”

Konuşmasının sonunda Reyhanlı patlamalarına da değinen Sağlar, “Reyhanlı’da patlayan bombalar sadece bizim 53 yurttaşımızı ölmesine, yüzlerce yurttaşımızın yaralanmasına neden olmadı. Aynı zamanda Türkiye’nin adım adım bir bataklım içine çekilmesinin de bir görüntüsü olarak ortaya çıktı. Hatay’da, Antakya’da, Reyhanlı’da yaşayan yurttaşımız son derece tedirgin. Patlamalar Suriye'ye uygulanan yanlış politikalar yüzünden olmuştur” şeklinde konşutu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Sağlar, muhtarlardan gelen soruları yanıtladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz