Filede 43. Şampiyon Belli Olacak

İZMİR (A.A) - Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi play-off final serisinin ilk maçında Arkas Spor ile Halkbank yarın İzmir'de karşılaşacak.

İZMİR (A.A) - Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi play-off final serisinin ilk maçında Arkas Spor ile Halkbank yarın İzmir'de karşılaşacak.

Ligde normal sezonu lider tamamladıktan sonra play-off'ta Gümüşhane Torul Gençlik ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni saf dışı bırakan Arkas Spor ile play-off'ta Ziraat Bankası Fenerbahçe Grundig'i eleyen Halkbank arasındaki final serisi Atatürk Voleybol Salonu'nda yarın saat 17.30'da oynanacak maçla başlayacak.

Final serisinde 3 galibiyete ulaşan ekibin şampiyonluğa ulaşacağı eşleşmede, 2. ve 3. maçlar 24 ve 26 Nisan'da Başkent Spor Salonu'nda, gerekirse 4. ve 5. müsabakalar 29 Nisan Pazartesi ve 1 Mayıs Çarşamba günü İzmir'de oynanacak.

Reklam
Reklam

-Arkas Spor-Halkbank eşleşmeleri-

Halkbank'la play-off'larda 7. kez eşleşen Arkas Spor, şimdiye kadar rakibiyle oynadığı 15 play-off maçında 11 galibiyet ve 4 yenilgi aldı.

Başkent temsilcisinin ikinciliği elde ettiği 2004-2005'te, 4 takımın yer aldığı final grubunda Halkbank'la oynadığı 2 maçı da kaybeden Arkas Spor, şampiyonluğa ulaştığı 2005-2006 ve 2006-2007 sezonlarındaki 2'şer maçı da kazandı.

Arkas Spor, 2009-2010'da 1. turda, son 2 sezonda ise yarı finalde başkent temsilcisini elemeyi başardı.

-43. şampiyonluk-

Bu sezon 43. kez oynanan ligde, Halkbank'ın 5, Arkas Spor'un 2 şampiyonluğu bulunuyor.

En fazla şampiyonluğu Eczacıbaşı'nın (12) kazandığı ligde, bu ekibi Fenerbahçe Grundig, Galatasaray (4), Arçelik, Erdemir, Netaş, İETT (3), İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Muhafızgücü ve Boronkay (1) takip ediyor.

Muhabir: Ali Korkmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: