Filenin Sultanları hazırlıklarını tamamladı

Ankara'da 7-11 Kasım tarihleri arasında yapılacak 2008 Pekin Olimpiyatları Avrupa Kıtası Ön Eleme müsabakalarına katılacak (A) Milli Bayan Voleybol takımı, hazırlıklarını tamamladı.

Ön Eleme müsabakaları hazırlıklarının ilk bölümünü İstanbul'da tamamladıktan sonra 29 Ekimde Ankara'ya gelen ve bu tarihten bu yana da çalışmalarına burada devam eden milliler, Fransa, Hırvatistan, İspanya ve Avusturya'nın katılımıyla gerçekleşecek turnuvada birinci olup, 14-20 Ocak tarihlerinde Almanya'daki eleme grubu maçları oynama hakkı kazanmayı hedefliyor.

Reklam
Reklam

(A) Milli Bayan Voleybol Takımının İtalyan Antrenörü Alessandro Chiappini, ön eleme maçları için yaptığı değerlendirmede, çok önemli bir turnuvada sınav vereceklerini söyledi.İki önemli turnuvayı sıkıntısız geçip, ardından asıl hedeflerine ulaşmak istediklerini anlatan Chiappini, "Önümüzde olimpiyat ön elemeleri var. Amacımız, önce bu gruptan birinci olarak çıkıp, Almanya'da yapılacak elemelere katılabilmek. Olimpiyatlara katılmayı çok istiyoruz. Asıl hedefimiz Pekin Olimpiyatları. İşimizin zorluğunun ve sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Takımımız, seyircimizin de desteği ile bunu başarabilecek güçte, biz buna inanıyoruz" dedi.

Chiappini, ön eleme maçlarında, voleybol'da son dönemde büyük gelişim sağlayan ülkeler arasında bulunan Hırvatistan, Fransa ve İspanya takımlarına karşı daha dikkatli oynamak zorunda olduklarını, tüm dikkatlerini yarın başlayacak turnuvaya vermeleri gerektiğini ifade ederek, "Ocak ayında Almanya'daki elemelerde yer alabilmemiz için önümüzde kazanmamız gereken 4 maç var. Biz bunları kazandığımız taktirde sonraki aşamaları düşünebiliriz" diye konuştu.

Reklam
Reklam