Filipinler Büyükelçisi Alarilla Samsunlu Işadamlarıyla Buluştu

Karadeniz İşadamları Derneği (KASİAD)'nin daveti üzerine Samsun'a gelen Filipinler Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Marilyn Alarilla ve...

Karadeniz İşadamları Derneği (KASİAD)'nin daveti üzerine Samsun'a gelen Filipinler Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Marilyn Alarilla ve Filipinler Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ernesto Chua, Filipinler Ülke Tanıtım Toplantısı’nda işadamlarıyla biraraya geldi. TUSKON Başkan Yardımcısı, Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Başkanı Osman Reis, Başkan Yardımcısı Muharrem Durmuşoğlu ve Samsun Girişimci Kadınlar Derneği (SAGİKAD) Başkanı Berrin Şenel’in de bulunduğu toplantıya, çok sayıda işadamı katıldı.

Reklam
Reklam

Açılış konuşmasını yapan KASİAD Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu, Büyükelçi Alarilla ve Oda Başkan Yardımcısı Chua'yı ağırlamaktan memnun olduklarını belirtti. Hacıkerimoğlu, “Üyesi olduğumuz Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) olarak da Filipinler’e büyük önem veriyor ve ilişkilerimizin daha da gelişmesini istiyoruz. TUSKON tarafından geçen ocak ayında Filipinler’in başkenti Manila’da düzenlenen Türk-Filipinler İş Forumu'na, yaklaşık 70 Türk işadamı ve 300’e yakın Filipinli firma katıldı.” dedi. İki ülke arasında 420 milyon dolara ulaşan ticaret hacminin son yıllarda düşme eğiliminde olduğuna dikkat çeken Hacıkerimoğlu, "Ülkenizde faaliyet gösteren Türkiye Filipinler Ticaret Odası’nın etkinlikleri, TUSKON, KASİF ve üye derneklerimizin gayretleriyle bu rakamların çok daha üstünde bir ticaret hacmine ulaşabiliriz.” şeklinde konuştu.

Büyükelçi Marilyn Alarilla ise Samsun’a ilk defa geldiğini ve beğendiğini ifade ederek, “Sizin gibi sıcakkanlı ve değerli işadamlarıyla birlikte olmaktan son derece mutluyum. İki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi ve ticaret hacminin arttırılması için bu tür toplantıları çok önemsiyorum.” dedi. Filipinler’in Asya’nın parlayan yıldızı oğlunu belirten Alarilla, 23 yaş ortalaması, yüksek oranda üniversite mezunu ve 100 milyonu aşkın nüfusuyla yatırımcı beklediklerini kaydetti. Alarilla, "Filipinlere geldiğiniz zaman aynı zamanda Asya’da 500 milyonluk bir pazara da ürün satma imkanı bulacaksınız.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Oda Başkan Yardımcısı Ernesto Chua da Türkiye’ye TUSKON aracılığıyla beşinci kez geldiğini ifade ederek, TUSKON'un sadece Türkiye’de değil, bütün dünyada başarılı olmuş bir kuruluş olduğunun altını çizdi. Ernesto Chua, "Filipinler’i tanıtmak için değil, sizleri tanımak ve öğrenmek için geliyorum. Türkiye’nin son 10 yılda yakaladığı büyümenin nasıl gerçekleştiğini öğrenmek istiyorum.” dedi.

Türkiye Filipinler Ticaret Odası Başkanı İrfan Karabulut ise yaptığı sunumda, Filipinler’in Türk iş dünyası için cazip bir pazar olduğunu ifade ederek, Samsunlu işadamlarını ticaret yapmaya davet etti. Özellikle inşaat, endüstriyel tarım, turizm, mobilya ve restorancılık gibi sektörlerde yatırım yapılabileceğini söyledi.

Toplantı sonunda KASiAD Başkanı Hacıkerimoğlu ve SAGİKAD Başkanı Şenel tarafından Büyükelçi Alarilla’na, KASİF Başkanı Reis tarafından Chua’ya ve Başkan Yardımcısı Durmuşoğlu tarafından Karabulut’a hediyeler verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: